Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Αναθεωρημένο πρωτόκολλο για ταξίδια στην Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Απρίλιος 2021, 15:42

Όσοι ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στην 'πράσινη' κατηγορία δε χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού όταν ταξιδεύουν στην Κύπρο. Χρειάζονται μόνο να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις.


Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα τα αναθεωρημένα πρωτόκολλα που απαιτούνται για να εισέλθει κάποιος στη χώρα. Πριν την επιβίβασή τους, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσκομίζουν την “Κυπριακή Κάρτα Επιβίβασης – Cyprus Flight Pass”. Θερμομέτρηση των ταξιδιωτών ενδέχεται να λάβει χώρα πριν την επιβίβαση. Ακόμη, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Έχει αποφασισθεί, ότι πιστοποιητικό εμβολιασμού, ως πρόσθετο μέσο διευκόλυνσης για την πραγματοποίηση ενός ταξιδίου, θα γίνεται αποδεκτό μόνο από άτομα που ταξιδεύουν από συγκεκριμένες χώρες. Οι ημερομηνίες εφαρμογής της πιο πάνω απόφασης ενδέχεται να διαφέρουν για κάθε χώρα, επομένως συστήνεται, όπως οι ταξιδιώτες ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες που εκδίδει η Κυπριακή Κυβέρνηση.

Οι ταξιδιώτες που μπορούν να πιστοποιήσουν, ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως με εγκεκριμένα εμβόλια, εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής σε εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού πριν το ταξίδι τους για Κύπρο. Επιπλέον δε θα υποχρεώνονται σε αυτοπεριορισμό κατά την άφιξη τους. Σημειώνεται, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί το δικαίωμα πραγματοποίησης δειγματοληπτικού ελέγχου όλων των επιβατών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν εμβολιαστεί, οποιασδήποτε εισερχόμενης πτήσης. Όσον αφορά τα ισχύοντα πρωτόκολλα στον προορισμό, αυτά πρέπει να εφαρμόζονται από όλους ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολιασμένων ατόμων.

Πριν την πραγματοποίηση του ταξιδίου για Κύπρο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναρτήσουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα Cyprus Flight Pass αντίγραφο του πιστοποιητικού εμβολιασμού (στα αγγλικά) και να υποβάλουν συγκεκριμένες πληροφορίες σε σχέση με τον εμβολιασμό τους. Η επαλήθευση της γνησιότητας του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των υπηρεσιών ελέγχου των συνόρων στη χώρα αναχώρησης. Σε περίπτωση υποβολής ψευδών πληροφοριών, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ταξιδιώτης και σε αυτήν την περίπτωση, θα υπόκειται σε κυρώσεις κατά την άφιξη στην Κύπρο.

COVID19 Protocol|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top