Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Έρευνα ETC: Το ταξιδιωτικό αίσθημα αυξάνεται στην Ευρώπη, ενόψει καλοκαιριού

Τατιάνα Ρόκου - 06 Απρίλιος 2021, 13:33

Το 56% των Ευρωπαίων είναι θετικοί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ μόνο το 27% είναι απρόθυμο να ταξιδέψει εντός του επόμενου εξαμήνου. Ένας στους δύο Ευρωπαίους αισθάνονται πιο αισιόδοξοι για τα ταξίδια ως αποτέλεσμα της διάθεσης εμβολίων.


Η ελπίδα για καλοκαιρινές αποδράσεις ενθαρρύνει το ταξιδιωτικό συναίσθημα στους Ευρωπαίους, καθώς η πλειοψηφία (56%) δηλώνει ότι θα πάει διακοπές μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2021, είτε στο εσωτερικό είτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Συγκριτικά, μόνο το 27% των ερωτηθέντων εξακολουθούν να μην επιθυμούν να ταξιδέψουν εντός των επόμενων έξι μηνών. Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της τελευταία έκθεσης Monitoring Sentiment for Domestic and Intra-European Travel – Wave 6 που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC).

Η διάθεση εμβολίων ενισχύει την εμπιστοσύνη για καλοκαιρινές αποδράσεις
Παρά την αργή έναρξη της διάθεσης εμβολίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών συνεχίζει να αυξάνεται, διογκώνοντας τις ελπίδες για ταχύτερη ανάκαμψη. Η έρευνα δείχνει ότι το 48% των ερωτηθέντων μοιράζονται την αίσθηση αισιοδοξίας σχετικά με τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό, με γνώμονα την ανάπτυξη και την έγκριση των εμβολίων κατά του COVID-19. Μόνο το 21% δεν είναι αισιόδοξοι για το σχεδιασμό ενός ταξιδιού, ανεξάρτητα από τους εμβολιασμούς.

Μεταξύ των Ευρωπαίων ταξιδιωτών “early-bird”*, 9 στους 10 έχουν ήδη συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τις διακοπές τους, προσαναταλιζόμενοι κυρίως προς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (46%). Ένα άλλο 29% δηλώνει ότι σκοπεύουν να κάνουν το επόμενο ταξίδι τους ακόμη νωρίτερα, τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Από αυτούς, το 49% είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ το 36% επιλέγουν παραμονή στη χώρα τους.

Ανησυχίες για τη δυνατότητα αξιοποίησης των διακοπών στο έπακρο
Καθώς οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να σκέφτονται μια καλοκαιρινή απόδραση, η συζήτηση μετατοπίζεται στο εάν μπορούν να απολαύσουν τις επερχόμενες διακοπές στο έπακρο. Ενώ τα μέτρα καραντίνας εξακολουθούν να αποτελούν την κύρια ανησυχία για το 16% των ταξιδιωτών “early-bird”, άλλο ένα 11% ανησυχεί για περιορισμένες δραστηριότητες διακοπών στον προορισμό, λόγω των περιορισμών του COVID-19.

Επιπλέον, υπάρχει αυξημένη αίσθηση προσοχής σχετικά με επισκέψεις σε μπαρ και εστιατόρια σε έναν προορισμό. Το 13% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι αυτά τα μέρη ενέχουν κίνδυνο για την υγεία τους. Εν τω μεταξύ, τα αεροπορικά ταξίδια εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας κινδύνου λόγω του ιού, με το 17% των Ευρωπαίων να θεωρούν ότι οι πτήσεις είναι δυνητικά επικίνδυνες.

Πολωνοί και Ιταλοί οι πιο θετικοί για καλοκαιρινά ταξίδια
Παρ‘όλο που οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται στη λίστα επιθυμιών για την πλειονότητα των ερωτηθέντων Ευρωπαίων, οι χώρες δείχνουν ποικίλο βαθμό ενθουσιασμού. Οι Πολωνοί (79%) και οι Ιταλοί (64%) είναι υπέρ μια απόδρασης πριν από τα τέλη Αυγούστου, ακολουθούμενοι από τους Αυστριακούς (57%), τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς (και οι δύο με 56%). Μεταξύ τωης κορυφαίας πεντάδας, οι Ιταλοί προσανατολίζονται προς τα εσωτερικά ταξίδια (53%), ενώ περισσότεροι από δύο στους πέντε ερωτηθέντες από τις άλλες αγορές έχουν σαφή προτίμηση στα ταξίδια στο εξωτερικό.* Οι “early-bird” ταξιδιώτες είναι όσοι απάντησαν στην έρευνα της ETC και σχεδιάζουν τα ταξιδέψουν το επόμενο εξάμηνο.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top