Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Επιχορήγηση επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας στην κυπριακή ύπαιθρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Απρίλιος 2021, 14:48

Σχέδιο επιχορήγησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας σε ορεινές, ακριτικές και περιοχές της υπαίθρου από το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου.


Σε συνέχεια έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει Σχέδιο για την επιχορήγηση της πραγματοποίησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας στις ορεινές, ακριτικές και περιοχές της υπαίθρου.

Στόχος του σχεδίου είναι να δώσει στους Κύπριους και ξένους επισκέπτες την ευκαιρία να επισκεφθούν τις κοινότητες της υπαίθρου, ώστε να παρακολουθήσουν δια ζώσης και χωρίς χρέωση καλλιτέχνες/χειροτέχνες να δημιουργούν πίνακες ζωγραφικής, πήλινα αγγεία, ψάθινα καλάθια, κεντήματα, υφαντά κλπ, βιοτέχνες, να παρασκευάζουν τοπικά προϊόντα, όπως χαλούμι, γλυκά του κουταλιού, κρασί, παραδοσιακά αλλαντικά κ.λπ., καθώς και επαγγελματίες μάγειρες – μέλη του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, να παρουσιάζουν εργαστήρια κυπριακής οινογαστρονομίας.

Οι επισκέπτες, θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να συμμετάσχουν, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση, σε βιωματικές δραστηριότητες που θα διοργανώνονται στο πλαίσιο των πιο πάνω εργαστηρίων, αποκομίζοντας μοναδικές - αυθεντικές εμπειρίες. Επιπρόσθετα, θα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν και στις ξεναγήσεις στην Κοινότητα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από αδειούχο ξεναγό.

Στα πλαίσια της ευρύτερης φιλοσοφίας του εν λόγω σχεδίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού στοχεύει να προωθήσει, αναδείξει και εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της υπαίθρου. Παράλληλα, επιδιώκεται να τονωθούν, εκτός από τις τοπικές κοινωνίες, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και οι τομείς του πολιτισμού και της οινογαστρονομίας και να δοθεί το έναυσμα για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Τα πιο πετυχημένα βιωματικά εργαστήρια θα τύχουν αξιολόγησης για ένταξή τους στην Αυθεντική Διαδρομή Εμπειριών του Υφυπουργείου Τουρισμού, η οποία θα εγκαινιαστεί το επόμενο φθινόπωρο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top