Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ ΕΕ βάζει φρένο στην εξαγορά της Transat AT από την Air Canada
Αερομεταφορές

Η ΕΕ βάζει φρένο στην εξαγορά της Transat AT από την Air Canada

Η Air Canada ακύρωσε τη συμφωνία όταν έμαθε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε θα εγκρίνει τη συμφωνία με την τρέχουσα μορφή της.

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ απέρριψαν την προτεινόμενη εξαγορά του Tour Operator Transat AT από την Air Canada, αφήνοντας τον πρώτο σε επισφαλή οικονομική κατάσταση.

Η Air Canada ακύρωσε τη συμφωνία όταν έμαθε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε θα εγκρίνει τη συμφωνία με την τρέχουσα μορφή της.

Η Air Canada δήλωσε ότι προσέφερε “ένα σημαντικό πακέτο διορθωτικών μέτρων” για να καθησυχάσει της ανησυχίες για μονοπωλιακή κατάσταση.

Η Air Canada κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παροχή πρόσθετων μέτρων, τα οποία ενδέχεται να μην έχουν ακόμη έγκριση, θα θέσει σε κίνδυνο σημαντικά την« κερδοφορία της σε υπερατλαντικές διαδρομές”, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Η επικεφαλής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ Margrethe Vestager δήλωσε ότι η Air Canada δεν είχε κάνει επαρκείς παραχωρήσεις για να μετριάσει τα προβλήματα ανταγωνισμού.

“Η προτεινόμενη συναλλαγή θα εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό σε μεγάλο αριθμό διατλαντικών διαδρομών. Με βάση τα αποτελέσματα δοκιμών της αγοράς, οι προσφερόμενες ‘θεραπείες’ φαίνονται ανεπαρκείς”, δήλωσε η Vestager.

Εκπρόσωπος της Transat ανέφερε ότι η εταιρεία “επανεξετάζει τις επιλογές της”, αλλά έχει καθυστερημένες προθεσμίες αυτόν τον μήνα για την αποπληρωμή δανείων και στα πλαίσια αυτά διεξήγαγε συνομιλίες με τις επαρχίες του Κεμπέκ και τις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις για επείγουσα οικονομική βοήθεια.|

“Είναι ακόμα βέβαιο ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Transat AT, Christophe Hennebelle.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024