Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Κατακόρυφη πτώση 93,6% στις τουριστικές αφίξεις της Ισπανίας τον Φεβρουάριο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Απρίλιος 2021, 09:30

Η Ισπανία υποδέχθηκε 284.311 ξένους τουρίστες τον Φεβρουάριο, κατά 34,6% λιγότερους σε σχέση με τον Ιανουάριο. Τα διεθνή τουριστικά έσοδα μειώθηκαν κατά 93,3% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο.


Ο διεθνής τουρισμός στην Ισπανία κατέγραψε βουτιά 80% στα 19 εκατ. επισκέπτες πέρυσι -το χαμηλότερο επίπεδο από το 1969- καθώς έγινε αισθητός ο αντίκτυπος από τους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού, όπως αναφέρει το Reuters.

Η τάση αυτή συνεχίστηκε κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία, σε μια ακόμα κακή είδηση για τη χώρα στην οποία ο τουρισμός αντιστοιχούσε σε πάνω από το 1/10 του ΑΕΠ της.

Η Ισπανία υποδέχθηκε 284.311 ξένους τουρίστες τον Φεβρουάριο, κατά 34,6% λιγότερους σε σχέση με τον Ιανουάριο. Τα διεθνή τουριστικά έσοδα μειώθηκαν κατά 93,3% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές επιχειρήσεις.

Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες ήλθαν από τη Γαλλία, ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των Γάλλων μειώθηκε κατά 87,4% από τον Φεβρουάριο του 2020, τον τελευταίο μήνα πριν την πανδημία. Πολλοί Γάλλοι, κουρασμένοι από το lockdown στη δική τους χώρα, περνούν τα σύνορα για να πάνε σε μπαρ και εστιατόρια σε περιοχές όπως η Μαδρίτη. Οι Γερμανοί, οι οποίοι επιστρέφουν σιγά σιγά στη Μαγιόρκα, βρίσκονται στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Funcas, η συνεισφορά του τουρισμού στην ισπανική οικονομία μειώθηκε κατά 4-5% πέρυσι, από περίπου 12% το 2019.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top