Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤουρισμός, ακτοπλοΐα και μικρές επιχειρήσεις στο επίκεντρο των προτάσεων του Μ. Κόνσολα για το Ταμείο Ανάκαμψης
Τουριστική πολιτική

Τουρισμός, ακτοπλοΐα και μικρές επιχειρήσεις στο επίκεντρο των προτάσεων του Μ. Κόνσολα για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι το ποσό των 260 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση νέων μορφών τουρισμού, θα μπορούσε να είναι αυξημένο, αφού επενδύσεις σε τομείς, όπως ο τουρισμός υγείας και ευεξίας έχουν υψηλό κόστος και απαιτούν πόρους.

Την εκτίμηση ότι ο τουρισμός θα έπρεπε να αποτελεί αυτόνομο άξονα στο σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με δεδομένη και την τεράστια συνεισφορά που έχει στη διαμόρφωση του ΑΕΠ, κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

“Ο στόχος δεν είναι να δώσουμε συνέχεια στο μοντέλου του μαζικού τουρισμού, που όλοι είδαμε πόσο ευάλωτο είναι, αλλά να επενδύσουμε στην ποιότητα, σε νέες μορφές τουρισμού που συνδέονται με την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος”, τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι το ποσό των 260 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση νέων μορφών τουρισμού, θα μπορούσε να είναι αυξημένο, αφού επενδύσεις σε τομείς, όπως ο τουρισμός υγείας και ευεξίας έχουν υψηλό κόστος και απαιτούν πόρους.

Τόνισε, επίσης, ότι η επανακατάρτιση των εργαζόμενων στον τουρισμό είναι μείζονος σημασίας και θα πρέπει να διοχετευθούν πόροι προς αυτή την κατεύθυνση όπως και στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης, αφού ο τουρισμός αλλάζει, ακολουθεί τους κανόνες της ψηφιακής οικονομίας και αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται νέες ειδικότητες, νέες δεξιότητες.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Κόνσολας στην ενίσχυση της ακτοπλοΐας, που συνδέεται με τον τουρισμό, αλλά και τη νησιωτική ανάπτυξη.

“Σε δέκα χρόνια από σήμερα, ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ακτοπλοΐας θα είναι τα 40 χρόνια, μιλάμε για ένα γερασμένο στόλο. Είναι άμεση η ανάγκη ανανέωσης του στόλου των πλοίων της ακτοπλοΐας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι επιλέξιμες και επενδύσεις που στοχεύουν στην ανανέωση του στόλου της ακτοπλοΐας, στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, σε πλοία που θα χρησιμοποιούν LNG, κάτι που σημαίνει και τη δημιουργία δικτύων και ανάλογων υποδομών για τα πλοία”, ανέφερε ο κ. Κόνσολας.

Παράλληλα, για να διασφαλιστεί η ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη, ο κ. Κόνσολας ζήτησε να αυξηθούν οι προβλέψεις του νέου ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024