Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Συναντήσεις της Σ. Ζαχαράκη με τουριστικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη

Τατιάνα Ρόκου - 09 Απρίλιος 2021, 09:24

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τη δράση 'Cities of gastronomy' της UNESCO, η εκπόνηση μιας στρατηγικής για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού και η αναβάθμιση του ΙΕΚ στην Περαία ως μέρος του σχεδιασμού ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.


Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε στις 6 και 7 Απριλίου η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη. Η κα Ζαχαράκη επισκέφθηκε τόσο το ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού στην Περαία όπου ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά και διοικητικά θέματα του αλλά και τα προγράμματα μετεκπαίδευσης από τη διευθύντρια κα Ξένη Γερνά, όσο και τη Σχολή Ξεναγών, όπου ο διευθυντής κ. Τούμπας παρουσίασε τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας και της εξωστρέφειας της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η υφυπουργός συναντήθηκε με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αλέξανδρο Θάνο, τον δήμαρχο της πόλης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, και την αντιπεριφερειάρχη κα Βούλα Πατουλίδου.

Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Καλαφάτη, συζητήθηκε η εκπόνηση μιας στρατηγικής για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού και η αναβάθμιση του ΙΕΚ στην Περαία ως μέρος του σχεδιασμού ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την κα Ζαχαράκη για την προετοιμασία που κάνει η Περιφέρεια για την επανεκκίνηση του τουρισμού και συζήτησε για την επόμενη μέρα από την πανδημία και την αξιοποίηση των ειδικών μορφών τουρισμού, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξιδιώτη που έρχεται στην περιοχή.

Στη συνάντηση με τον κ. Ζέρβα, τέθηκε το θέμα της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τη δράση “Cities of gastronomy” της UNESCO όσο και γενικότερα θέματα συνεργασίας για την προώθηση του τουριστικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει η πόλη στους επισκέπτες της.

Επίσης, η υφυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την παρουσία του πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέα Μανδρίνου, του πρόεδρου του Thessaloniki Convention Bureau κ. Γιάννη Ασλάνη, του πρόεδρου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης κ. Βύρωνα Θεολόγη και τον κ. Γιώτη Χαραλάμπους του Συνδέσμου Τουριστικών Λεωφορείων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η έναρξη της τουριστικής περιόδου, τα προγράμματα στήριξης των εργαζόμενων και ο συντονισμός των υπουργείων για το άνοιγμα των πυλών εισόδου, η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και η δυναμική της Θεσσαλονίκης. Η κα Ζαχαράκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ που δίνει το “πράσινο φως” στην ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο ΙΕΚ Τουρισμού της Περαίας η κα Ζαχαράκη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιώργο Τσαμασλή και συζήτησαν για θέματα που αφορούν στη σχολή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top