Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Tέλος εποχής για την Alitalia, ITA η νέα αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Απρίλιος 2021, 09:57

Η νέα εταιρεία θα λάβει τονωτική 'ένεση' χρηματοδότησης 3 δισ. ευρώ. Από τις 11.000 υπαλλήλων, αεροσυνοδών και πιλότων θα παραμείνουν περίπου 5.000.


Η διαπραγμάτευση της ιταλικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον του ιταλικού αερομεταφορέα βρίσκεται σε καθοριστική φάση. Η Alitalia θα σταματήσει να υφίσταται και τη θέση της θα δημιουργηθεί η κρατική Ita με νέο λογότυπο, αλλά διατηρώντας τα τρία χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Η ΕΕ ζητά από την ITA να παραιτηθεί από τις μισές από τις χρονοθυρίδες της (slots) στο αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου, να αποσύρει το λογότυπο Alitalia και να ξεκινήσει τη λειτουργία της χωρίς τα τμήματα Handling και Maintance του παλαιού αερομεταφορέα, κάτι που έχει προκαλέσει κριτική στην Ιταλία, με τα συνδικάτα να ισχυρίζονται ότι η ΕΕ είναι πολύ πιο αυστηρή προς την Alitalia από ό,τι με την Air France-KLM και τη Lufthansa. (Τελικά, Σε ό,τι αφορά στο Malpensa, η ITA θα περιοριστεί κατά 9% αντί του αρχικού 50% που ζητούσε η Κομισιόν).

Από τις 11.000 υπαλλήλων, αεροσυνοδών και πιλότων θα παραμείνουν περίπου 5.000, οι οποίοι όμως θα επιλεγούν βάσει ξεκάθαρων κριτηρίων. Όσοι μείνουν εκτός αναμένεται να λάβουν κίνητρα για αποχώρηση και συνταξιοδότηση ή να μπορέσουν να κάνουν χρήση κρατικής οικονομικής στήριξης (με το 80% του μισθού) για πέντε χρόνια. Το προσωπικό εδάφους είναι πιθανόν να απορροφηθεί από τα αεροδρόμια της Ρώμης, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές αν θα ενταχθούν στην νέα εταιρεία και οι εργαζόμενοι στη συντήρηση των αεροσκαφών. Ο κύριος στόχος είναι να μην υπάρξουν απολύσεις και να δοθεί νέα ώθηση στις μεταφορές φορτίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top