Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ρωσία 'κόβει' τις πτήσεις προς την Τουρκία
Τουριστική πολιτική

Η Ρωσία 'κόβει' τις πτήσεις προς την Τουρκία

Συνιστάται στους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας να διακόψουν τη δραστηριότητά τους ως προς την πώληση πακέτων για ταξίδια στην Τουρκία, με σκοπό την αποφυγή της εισαγωγής στη Ρωσία της νέας μετάλλαξης του ιού, η επίσημη ρωσική αιτιολόγηση. Το μέτρο ισχύει από 15 Απριλίου έως και 1η Ιουνίου 2021.

Η Ρωσία αναστέλλει τις τακτικές πτήσεις, αλλά και τις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti. Η απόφαση ελήφθη λόγω της αύξησης του αριθμού των ατόμων που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό στην Τουρκία. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ για ενάμισι μήνα, ξεκινώντας από τις 15 Απριλίου μέχρι την 1η Ιουνίου.

“Αποφασίσαμε να περιορίσουμε την τακτική και έκτακτη αεροπορική σύνδεση, που πραγματοποιείται από τα ρωσικά διεθνή αεροδρόμια προς και από αεροδρόμια της Τουρκικής Δημοκρατίας”, είπε η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Tatyana Golikova, εξαιρώντας μόνο τις απαιτούμενες ειδικές πτήσεις για τη λειτουργία της εταιρείας Holding Titan-2, η οποία κατασκευάζει τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακουγιου, τις πτήσεις για την απομάκρυνση των Ρώσων τουριστών, που ήδη κάνουν τις διακοπές τους στην Τουρκία και δύο τακτικές πτήσεις μεταξύ Μόσχας και Κωνσταντινούπολης.

“Συνιστάται στους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας να διακόψουν τη δραστηριότητά τους ως προς την πώληση πακέτων για ταξίδια στην Τουρκία για το προαναφερθέν διάστημα, με σκοπό την αποφυγή της εισαγωγής στη Ρωσία της νέας μετάλλαξης (βρετανικής) του ιού”, δήλωσε η αντοπρόεδρος.

Η απόφαση αυτή, που αναμένεται να επηρεάσει δραματικά τον τουρκικό τουρισμό, ανακοινώθηκε δύο μέρες μετά τη συνάντηση του Τουρκου προέδρου Tayyip Erdogan με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskiy στην Κωνσταντινούπολη.

Στη φωτογραφία, η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Tatyana Golikova.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024