Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα οι τουρίστες από ΕΕ, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Σερβία, Ισραήλ και ΗΑΕ

Τατιάνα Ρόκου - 15 Απρίλιος 2021, 14:33

Οι μη εμβολιασμένοι τουρίστες πρέπει να εμφανίσουν αρνητικό τεστ PCR που θα έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.


Η Ελλάδα σκοπεύει να μην ισχύσει το μέτρο της καραντίνας για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και τέσσερα άλλα κράτη. Η χώρα θα “ανοίξει” ξανά τον τουρισμό τον Μάιο και θα επιτρέψει την πρόσβαση χωρίς καραντίνα σε παραθεριστές που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ COVID-19.

Εκτός από τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ, οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα ΗΑΕ θα επιτρέπονται χωρίς καραντίνα. Θα τους επιτραπεί η είσοδος στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας, καθώς και σε δύο συνοριακές διαβάσεις.

Οι μη εμβολιασμένοι τουρίστες πρέπει να εμφανίσουν αρνητικό τεστ PCR που θα έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

“Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου”, δήλωσε αξιωματούχος του Υπουργείου Τουρισμού στο Reuters.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, όλες οι ξένες αφίξεις πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ελλάδα αντιμετώπισε το πρώτο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά μια αναζωπύρωση στα κρούσματα COVID-19 ανάγκασε τη χώρα να επιβάλει περιορισμούς lockdown από τον Νοέμβριο. Η Ελλάδα έχει αναφέρει συνολικά 304.184 κρούσματα και 9.135 θανάτους μέχρι στιγμής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top