Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧωρίς καραντίνα στην Ελλάδα οι τουρίστες από ΕΕ, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Σερβία, Ισραήλ και ΗΑΕ
Τουριστική πολιτική

Χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα οι τουρίστες από ΕΕ, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Σερβία, Ισραήλ και ΗΑΕ

Οι μη εμβολιασμένοι τουρίστες πρέπει να εμφανίσουν αρνητικό τεστ PCR που θα έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Η Ελλάδα σκοπεύει να μην ισχύσει το μέτρο της καραντίνας για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και τέσσερα άλλα κράτη. Η χώρα θα “ανοίξει” ξανά τον τουρισμό τον Μάιο και θα επιτρέψει την πρόσβαση χωρίς καραντίνα σε παραθεριστές που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ COVID-19.

Εκτός από τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ, οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα ΗΑΕ θα επιτρέπονται χωρίς καραντίνα. Θα τους επιτραπεί η είσοδος στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας, καθώς και σε δύο συνοριακές διαβάσεις.

Οι μη εμβολιασμένοι τουρίστες πρέπει να εμφανίσουν αρνητικό τεστ PCR που θα έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

“Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου”, δήλωσε αξιωματούχος του Υπουργείου Τουρισμού στο Reuters.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, όλες οι ξένες αφίξεις πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ελλάδα αντιμετώπισε το πρώτο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά μια αναζωπύρωση στα κρούσματα COVID-19 ανάγκασε τη χώρα να επιβάλει περιορισμούς lockdown από τον Νοέμβριο. Η Ελλάδα έχει αναφέρει συνολικά 304.184 κρούσματα και 9.135 θανάτους μέχρι στιγμής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024