Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣχέδιο για οριζόντιο εμβολιασμό σε κατοίκους νησιών με πληθυσμό έως 10.000
Τουριστική πολιτική

Σχέδιο για οριζόντιο εμβολιασμό σε κατοίκους νησιών με πληθυσμό έως 10.000

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταστήσει όσο το δυνατόν περισσότερα νησιά 'Covid-free', καθώς η χώρα αναμένεται θα 'ανοίξει' για τους τουρίστες από τις 14 Μαΐου.

Το μέτρο για οριζόντιο εμβολιασμό σε κατοίκους νησιών με πληθυσμό έως 10.000 αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Ύστερα από δημοσιογραφικές ερωτήσεις κατά πόσον η κυβέρνηση επιβεβαιώνει το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού τις επόμενες ημέρες, η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο για μίνι πολιτική εφαρμογή του πράσινου πιστοποιητικού, που αφορά επισκέπτες από κάποιες χώρες, είτε μέσω της επίδειξης πράσινου πιστοποιητικού, είτε μέσω της επίδειξης αρνητικού τεστ pcr 72 ώρες πριν το ταξίδι. Υπογράμμισε, δε, πως οι επισκέπτες, που θα έλθουν στην χώρα μας -δεν πρόκειται για μεγάλο αριθμό- θα παραμείνουν στον προορισμό τους και δεν θα μπορούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό, όπως, εξάλλου, ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ήδη υπάρχουν ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα, που υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς, ενώ υπενθύμισε ευκαιρίας δοθείσης ότι “το κανονικό άνοιγμα του τουρισμού τοποθετείται 14 Μαΐου βάσει συγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων και εφ’όσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα”.

Τόνισε, δε πως οριζόντιοι εμβολιασμοί προβλέπονται πλέον και σε νησιά έως 10.000 κατοίκων.

Σε ό,τι αφορά στην εμβολιαστική εκστρατεία, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι κατά τον Ιούνιο αναμένονται στη χώρα μας οι επιπρόσθετες 1,2 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer και σημείωσε ότι ημερησίως γίνονται πλέον 55.000 και περισσότεροι εμβολιασμοί.

Τα ελληνικά νησιά Covid-free
Δεκαοκτώ νησιά έγιναν “Covid-free” προορισμοί ήδη από τον Μάρτιο, καθώς οι κάτοικοί τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Τα νησιά που είχε πραγματοποιηθεί η 1η δόση έως τις 6 Μαρτίου είναι τα Χάλκη, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί, Μαθράκι, Γαύδος, Νίσυρος, Αγαθονήσι, Ερεικούσσα. Τα νησιά που είχε πραγματοποιηθεί και η 2η δόση έως τις 6 Μαρτίου είναι τα Καστελλόριζο, Μεγανήσι, Οινούσσες, Φούρνοι, Κάλαμος, Ψαρά, Θύμαινα, Κάστος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024