Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΟΛΠ: Ομαλή συνέχιση των λιμενικών δραστηριοτήτων σε συνθήκες ασφάλειας
Λιμένες

ΟΛΠ: Ομαλή συνέχιση των λιμενικών δραστηριοτήτων σε συνθήκες ασφάλειας

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια ενημέρωση της ΟΛΠ ΑΕ στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,40 ευρώ, διατηρώντας την ίδια αναλογία επί της καθαρής κερδοφορίας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Πραγματοποιήθηκε μέσω teleconference η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2020 παρουσία του κ. Άγγελου Καρακώστα, αναπλ. διευθύνοντος συμβούλου και της CFO Li Jin, με τη συμμετοχή 35 αναλυτών και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών.

Παρά τον αντίκτυπο του COVID-19 και τις αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα σε συγκεκριμένους επιχειρησιακούς τομείς, όπως η Κρουαζιέρα, η Ακτοπλοΐα και ο Σταθμός Αυτοκινήτων, η ΟΛΠ ΑΕ πέτυχε την ομαλή συνέχιση των λιμενικών δραστηριοτήτων σε συνθήκες ασφάλειας, χωρίς να θέσει κανένα εργαζόμενο σε καθεστώς αναστολής. Ταυτόχρονα, προχώρησε σε συμβασιοποίηση επενδύσεων που ανέρχονται σε 211,7 εκατ. ευρώ και εντείνει τις προσπάθειες επιτάχυνσης της υλοποίησής τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 132,9 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 36,9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους ανέρχονται σε 26,4 εκατ. ευρώ.

Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,40 ευρώ, διατηρώντας την ίδια αναλογία επί της καθαρής κερδοφορίας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις έντονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων συνθηκών και την επαναφορά όλων των δραστηριοτήτων σε αναπτυξιακή τροχιά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024