Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ημερίδες

1η δια-περιφερειακή ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό στις 20 Απριλίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Απρίλιος 2021, 13:00

Η ημερίδα έχει στόχο να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού, και των μορφών αυτών, ειδικότερα στις τρεις όμορες περιφέρειες, και στο σύνολο της επικράτειας.


Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε την έναρξη της πρωτοβουλίας διοργάνωσης δια-περιφερειακών ημερίδων. Αύριο, Τρίτη 20 Απριλίου 2021, το Υπουργείο Τουρισμού και οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την 1η Δια-Περιφερειακή ημερίδα με θέμα “Θαλάσσιος Τουρισμός – Κρουαζιέρα – Γιώτινγκ - Κατάδυση”. Η ημερίδα θα είναι ανοικτή για παρακολούθηση από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο μέσω ειδικής σύνδεσης Internet.

Η ημερίδα έχει στόχο να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού, και των μορφών αυτών, ειδικότερα στις τρεις όμορες περιφέρειες, και στο σύνολο της επικράτειας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, και σε κάθε επί μέρους θεματική ενότητα θα γίνουν παρουσιάσεις από εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν και οι περιφερειαρχες Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Ο κ. Θεοχάρης θα αναφερθεί γενικότερα στην κυβερνητική πολιτική για τον θαλάσσιο τουρισμό, οι συνδιοργανώνουσες Περιφέρειες στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πρακτικές και ενέργειες που υλοποιούν, ενώ θα παρουσιαστεί και ειδική πρόταση “Δια-Περιφερειακής Δράσης για τον Θαλάσσιο Τουρισμό” των τριών παραπάνω περιφερειών.

Στην δια-περιφερειακή ημερίδα εισήγηση θα κάνει η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, με θέμα “Νέα Προοπτική/Εποχή για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό: Πολιτική Στρατηγικής Ενίσχυσης Ειδικών Μορφών Τουρισμού” και η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Βίκυ Λοΐζου, με θέμα “Η επόμενη μέρα των τουριστικών λιμένων: Μεταρρυθμίσεις, σχεδιασμός, επενδύσεις”.

Στην ημερίδα σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν, και από τα υπόλοιπα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, οι αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένοι αρμόδιοι για τον τουρισμό, των υπόλοιπων περιφερειών της Επικράτειας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, “αυτή είναι η 1η δια-περιφερειακή ημερίδα, που αναγκαστικά γίνεται διαδικτυακά, ενώ το υπουργείο προγραμματίζει να διοργανωθούν και σε άλλες περιφέρειες αντίστοιχα. Ελπίζουμε, ότι σε λίγους μήνες αυτές οι δια-περιφερειακές ημερίδες θα γίνονται με φυσική παρουσία για την καλύτερη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, με την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και επαγγελματιών του κλάδου, με ανάλογη θεματολογία κοινών χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων”.


1ης ΔΙΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top