Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Προχωρά το σχέδιο 'Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2020-2030' της Κύπρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Απρίλιος 2021, 13:36

Ξεκίνησε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η Μελέτη Φέρουσας Ικανότητας που αφορά την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2020-2030.


Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου ανακοινώνει ότι, κατόπιν σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν συμβουλευτικές εταιρείες από την Κύπρο και το εξωτερικό, έχει αρχίσει η διαδικασία εκπόνησης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και της Μελέτης Φέρουσας Ικανότητας.

Οι μελέτες διεξάγονται στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2020-2030, όραμα της οποίας είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, με θετικές επιδράσεις στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της ΣΜΠΕ είναι να καταγραφούν ενδεχόμενες επιπτώσεις της υλοποίησης της Στρατηγικής Τουρισμού 2020 - 2030 στο περιβάλλον,
να υποδειχθούν μετριαστικές δράσεις και να προταθεί σχέδιο παρακολούθησης, για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πιθανών επιπτώσεων, σύμφωνα με το Νόμο 102(Ι)/2005.

Όσον αφορά στη Μελέτη Φέρουσας Ικανότητας, στόχοι είναι, αφενός η εκτίμηση των ορίων ανάπτυξης του προορισμού γενικότερα και των
τουριστικών περιοχών ειδικότερα και αφετέρου η παροχή βασικών δεικτών απόδοσης (KPIs) που θα διασφαλίζουν τη βιώσιμη διαχείριση του τουρισμού.

Τα αποτελέσματα των δύο μελετών και οι συστάσεις των εμπειρογνωμόνων θα δοθούν στο Υφυπουργείο Τουρισμού εντός 12 μηνών και ακολούθως θα ενσωματωθούν στην Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2020-2030.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top