Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέδρια

Το μεγάλο rebound και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τατιάνα Ρόκου - 19 Απρίλιος 2021, 16:13

Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο με υβριδική μορφή και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαϊου, 2021.


Η ελληνική τουριστική βιομηχανία καλείται να βρει γρήγορα τον βηματισμό της, ύστερα από το σοβαρό πλήγμα που δέχθηκε από την πανδημία. Η κρίση, όμως, μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία, όπως θα εξηγήσει ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στα πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαϊου, 2021 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού απαιτεί αναβάθμιση των υποδομών και μετασχηματισμό των συναφών κλάδων, όπως του real estate, των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων, σύμφωνα με τα πλέον έμπειρα και αρμόδια στελέχη της αγοράς, κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο, CEO της Dimand SA, κ. Γιώργο Χρυσικό, CEO της Grivalia Hospitality, κ. Γεώργιο Βήλο, Executive Director και Commercial & Business Development της Fraport Greece και κ. Στέφανο Θεοδωρίδη, CEO της TEMES SA.

Με βασικά όπλα φέτος την τεράστια εμβολιαστική επιχείρηση και το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο ελληνικός τουρισμός θα προσπαθήσει να επανέλθει και ταυτόχρονα να προσαρμοστεί στις νέες προτιμήσεις των τουριστών και τη νέα καταναλωτική συμπεριφορά που διαμορφώθηκαν. Πρόκειται για μία κρίσιμη πτυχή για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού την οποία θα φωτίσουν οι κ.κ. Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και Δημήτριος Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ελληνικού Τουρισμού.

Το στοίχημα μιας φιλικότερης προς το περιβάλλον Ελλάδας που θα φέρει τη χώρα μας στην κορυφή των τουριστικών προορισμών θα συζητήσουν οι κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, Gregory Miller, Executive Director, Center for Responsible Travel (CREST)-USA, Jeremy Sampson, CEO της Travel Foundation UK, Randy Durband, CEO του Global Sustainable Tourism Council (GSTC) South Korea, και Ελένη Ανδρεάδη, Director of Sustainability, Sani-Ikos, Greece. Στη θεματική ενότητα και την ανάπτυξη του τουρισμού και τις προοπτικές θα αναφερθούν οι κ.κ. Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής και Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Athens Medical Group και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Η παρακολούθηση του online φόρουμ είναι ελεύθερη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top