Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕορταστική πτήση της Emirates για την ολοκλήρωση 9 εκατ. εμβολιασμών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Αεροπορικές εταιρείες

Εορταστική πτήση της Emirates για την ολοκλήρωση 9 εκατ. εμβολιασμών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η πτήση ανέδειξε την ετοιμότητα της αεροπορικής βιομηχανίας για την επανέναρξη των ταξιδιών.

Η Emirates πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ειδικά σχεδιασμένη πτήση πάνω από τα Εμιράτα, με πλήρως εμβολιασμένο για COVID-19 πλήρωμα και επιβάτες, με αφορμή την ολοκλήρωση 9 εκατ. εμβολιασμών εντός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η πτήση EK2021 ήταν μοναδική για τα δεδομένα του κλάδου, αφού μετέφερε έναν πραγματικά εντυπωσιακό αριθμό επιβατών. Με περίπου 400 πλήρως εμβολιασμένους πελάτες, η πτήση κατάφερε να αναδείξει την εμπιστοσύνη του κοινού αλλά και τον ενθουσιασμό για τα αεροπορικά ταξίδια.

Η EK2021 υποστηρίχθηκε από πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό σε όλα τα στάδια του ταξιδιού, από το πλήρωμα στο αεροπλάνο έως το προσωπικό εδάφους, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα της αεροπορικής βιομηχανίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να υποστηρίξει την ασφαλή ανάκαμψη των ταξιδιών.

Στο έδαφος, οι επιβάτες έκαναν check-in χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες βιομετρικές τεχνολογίες, ενώ χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία εισήλθαν και απόλαυσαν το σαλόνι αναμονής της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης στο Αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Όλοι οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε PCR test για τον COVID-19, που πραγματοποιήθηκαν από την Pure Health, τον μεγαλύτερο πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων υγειονομικής περίθαλψης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του check-in, οι επιβάτες έλαβαν την πράσινη καρφίτσα με το σύνθημα “Choose to Vaccinate” και προστέθηκε σχετική σφραγίδα στις κάρτες επιβίβασής τους ως αναμνηστικό. Τέλος, κατά την αποβίβαση, δόθηκαν αναμνηστικά πιστοποιητικά συμμετοχής στην ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε με το καινούργιο αεροσκάφος A380 της Emirates, το οποίο διαθέτει την νέα κατηγορία θέσης, Premium Economy, της αεροπορικής εταιρείας και ανανεωμένη εμφάνιση σε όλες τις καμπίνες σε κάθε κατηγορία θέσης. Οι πελάτες της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης είχαν τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους με ασφάλεια στο εμβληματικό σαλόνι του A380, ενώ όλοι οι πελάτες απόλαυσαν ένα πλήρες γεύμα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Συνδυάζοντας την πιο προηγμένη αεροπορική τεχνολογία και έναν εμπνευσμένο σχεδιασμό καμπίνας, το A380 παραμένει αγαπημένη επιλογή των πελατών εξαιτίας της απαράμιλλης άνεσης και ευρυχωρίας που προσφέρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πτήση αυτή, φιλοξενήθηκαν ανώτερα στελέχη στον τομέα της υγείας και της αεροπορίας.

Τα ΗΑΕ έχουν σήμερα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών στον κόσμο και υπολογίζεται ότι έχουν δοθεί 90,22 δόσεις ανά 100 άτομα. Παράλληλα, το πρόγραμμα εμβολιασμού του Emirates Group ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά του COVID-19 σε περισσότερους από 35.000 υπαλλήλους της Emirates. Παρά την πανδημία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατάφεραν να διατηρήσουν τη θέση τους ως κορυφαίος παγκόσμιος αεροπορικός κόμβος και θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη θέση τους σε επίπεδο επιβατών και εμπορικών φορτίων, επενδύοντας στην καινοτομία και τη στενή συνεργασίες με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ο Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates Airline & Group δήλωσε: “Ο γρήγορος ρυθμός και η πρόοδος των ΗΑΕ στον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας μας αποτελεί απόδειξη του οράματος και της δέσμευσης της ηγεσίας μας να προστατεύσουμε τις κοινότητές μας και να διαχειριστούμε την πανδημία με την υιοθέτηση των κατάλληλων μέτρων για την προστασία τόσο των υπηκόων όσο και των κατοίκων. Η πτήση αυτή αναδεικνύει τις προσπάθειες και την αφοσίωση όλων των ενδιαφερομένων στη στήριξη του προγράμματος εμβολιασμού και της εφαρμογής των πρωτοκόλλων τους τελευταίους 12 μήνες για να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές ταξίδι, να τονωθεί η κίνηση των επιβατών και να τεθούν οι βάσεις για την αύξηση των ταξιδιών στο εγγύς μέλλον. Η Emirates συνεχίζει να υποστηρίζει το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί εντός του Ομίλου στον εμβολιασμό των εργαζομένων μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024