Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέα επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σποράδων
Ακτοπλοΐα

Νέα επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σποράδων

Μια γραμμή που θα δώσει άμεση πρόσβαση στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας στις Σποράδες, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με γρήγορο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο.

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη είχε χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας στο Κτίριο Διοίκησης της περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας
Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού κα Αθηνά Αηδονά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, όπως οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και το Αιγαίο και η πορεία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου του λιμανιού, τα λιμενικά έργα υποδομής στην Κεντρική Μακεδονία και κυρίως η συμμετοχή του υπουργείου στο mega project της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενοποίηση, ανάπλαση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: “Στη συζήτησή μας με τον υπουργό κυριάρχησε το μεγάλο έργο, που θα δώσει νέα ταυτότητα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, η ενοποίηση, ανάπλαση και ανάδειξη – αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, σε μήκος 40 χλμ. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο και το υπουργείο θα έχει το δικό του λόγο και ρόλο, καθώς η προσπάθειά μας είναι να αναπτύξουμε όλο το παραλιακό μέτωπο και να το παραδώσουμε για χρήση στους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε και τις λιμενικές υποδομές. Συζητήσαμε για τη συνεργασία μας με το Λιμενικό, ενώ αναφερθήκαμε και στις πολιτικές που εφαρμόζει το Υπουργείο σε μια σειρά από θέματα αρμοδιότητάς του. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Πλακιωτάκη προσωπικά, αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου, καθώς επιτέλους προχωράει ένα πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά στη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, κάτι που θα γίνει πράξη φέτος για τρεις φορές την εβδομάδα. Το επόμενο διάστημα θα συνεργαστούμε στενά για να αναβαθμίσουμε και τις λιμενικές υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ευρύτερα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου”.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε πως η συζήτηση με τον περιφερειάρχη ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και δήλωσε: “Ενημέρωσα τον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου, σε επίπεδο αξιοποίησης των λιμενικών υποδομών της χώρας, για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, αλλά και για την πολύ μεγάλη συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην υπεράσπιση των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, όπως και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μεγάλης ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Στο πλαίσιο αυτό ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα προσωπικά του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δρομολόγηση της νέας επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Μια γραμμή που θα βοηθήσει σημαντικά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και τις δυο περιοχές, δίνοντας άμεση πρόσβαση στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας στις Σποράδες, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με γρήγορο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Μπαίνει η νέα τουριστική περίοδος και όλοι ευελπιστούμε να έχουμε φέτος μια διαφορετική καλύτερη τουριστική χρονιά. Αναφορικά με τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Αιγαίο, και Βόρειο και Νότιο, ως υπουργείο δρομολογούμε πολυετείς συμβάσεις, ώστε να συνδεθεί μόνιμα και σταθερά η Θεσσαλονίκη με όλο το Αιγαίο, με ταυτόχρονη δρομολόγηση νέων πλοίων, συμβατών με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Αναβαθμίζεται έτσι και αναπτύσσεται ένα ευρύ πλέγμα ακτοπλοϊκών συνδέσεων με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, αφού πιστεύουμε ότι ο κομβικός ρόλος της πόλης πρέπει να αναβαθμιστεί και σε επίπεδο ακτοπλοϊκό. Το επενδυτικό πρόγραμμα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα έχουμε και ανάδοχο για τον έκτο προβλήτα. Το λιμάνι έτσι αναβαθμίζεται σε εμπορευματικό κόμβο όχι μόνο για τα Βαλκάνια, αλλά για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιτέλους η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει τις αναπτυξιακές υποδομές και προοπτικές που της αξίζουν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024