Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για αποφυγή της Ελλάδας και άλλων 130 χωρών

Τατιάνα Ρόκου - 22 Απρίλιος 2021, 09:23

Μέχρι την Τρίτη 20 Απριλίου, το State Department κατέτασσε μόνο 34 χώρες (σε σύνολο περίπου 200) στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131. Υπενθυμίζεται ότι οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα όταν φθάνουν στην Ελλάδα.


Περίπου 100 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, μπήκαν από το “Επίπεδο 3” στο “Επίπεδο 4” (από σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού σε σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού) του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

Σύμφωνα με την οδηγία, το State Department καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στις συγκεκριμένες χώρες, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λόγω COVID-19. Σε αυτόν τον αναθεωρημένο κατάλογο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (“Επίπεδο 4”), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας. Ως αποτέλεσμα, στη βαθμίδα αυτή βρέθηκε σχεδόν το 80% όλων των χωρών παγκοσμίως. Μέχρι την Τρίτη 20 Απριλίου, το State Department κατέτασσε μόνο 34 χώρες (σε σύνολο περίπου 200) στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131.

Εκπρόσωπος του State Department, μιλώντας στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών. “Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο”, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οι ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα όταν φθάνουν στην Ελλάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top