Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Delta Air Lines επιστρέφει στην Αθήνα με τρεις πτήσεις ημερησίως

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Απρίλιος 2021, 10:35

Η σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 28 Μαΐου, με δυνατότητα 44 ανταποκρίσεων με πόλεις των ΗΠΑ. Παράλληλα, στις 2 Ιουλίου, προγραμματίζεται η έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ατλάντα, που είχε διακοπεί το 2011.


Ολική επαναφορά για την αμερικανική Delta Air Lines, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα και μάλιστα με τρεις απευθείας πτήσεις σε καθημερινή βάση, δύο από το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης (JFK) και μία από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson (ATL) της Ατλάντα.
Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στην Ατλάντα, με τον πρόεδρο της Delta Air Lines Glen Hauenstein και ανώτατα στελέχη της εταιρείας.

Με τον τρόπο αυτό, μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες επιλέγει την Αθήνα, ως τον πρώτο ευρωπαϊκό προορισμό με τον οποίο ξεκινά και πάλι της δραστηριοποίησή της, στην μετά-covid εποχή.Η σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 28 Μαΐου, παρέχοντας μάλιστα τη δυνατότητα 44 βολικών ανταποκρίσεων με πόλεις των ΗΠΑ. Παράλληλα, στις 2 Ιουλίου, προγραμματίζεται η έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης με έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς επιβατικούς κόμβους, το διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα, η οποία είχε διακοπεί το 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συνδετικός κρίκος με 143 προορισμούς των ΗΠΑ.

Και οι δύο διαδρομές θα εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus A330-300, 293 θέσεων, με τα εντελώς επίπεδα κρεβάτια στη Delta One, και τις υπηρεσίες Delta Comfort+ και Main Cabin, που αμφότερες διαθέτουν άνετες οθόνες και ποικιλία επιλογών on-demand σε ταινίες, τηλεοπτικά σόου και μουσική. Οι πτήσεις θα εκτελούνται σε συνεργασία με τους συνεργάτες της Delta: Air France, KLM και Virgin Atlantic.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε: “Καλωσορίζουμε την Delta Air Lines στην Αθήνα. Διαχρονικά οι ΗΠΑ αποτελούν βασικό ζωοδότη του ελληνικού τουρισμού και υποδεχόμαστε με θέρμη την απόφαση της εταιρείας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στη χώρα μας, με δύο πτήσεις ημερησίως από Νέα Υόρκη και Ατλάντα. Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για ένα ασφαλές, φιλικό και ήρεμο καλοκαίρι. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι διαρκείς μας συνομιλίες έφεραν ένα τόσο θετικό αποτέλεσμα”.
Από την πλευρά της Delta Air Lines ο Joe Esposito, S.V.P. – Network Planning, σημείωσε: “Οι πελάτες μας είναι πρόθυμοι να διεκδικήσουν και πάλι τις ζωές τους και για πολλούς αυτό σημαίνει να μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά. Φιλικοί προορισμοί του εξωτερικού, όπως είναι η Ελλάδα, εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση και εξαιτίας των υπηρεσιών που προσφέρουν οι πτήσεις της Delta Air Lines, μπορείτε να αναμένετε βραβευμένη φιλοξενία υψηλών standards, η οποία θα μετατρέψει το ταξίδι ακόμη πιο ευχάριστο και χωρίς άγχος”.

Από την αρχή της πανδημίας, η Delta υιοθέτησε περισσότερα από 100 μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια, σύμφωνα με το πρωτόκολλο Delta CareStandard, για να προστατεύσει τους πελάτες και τους υπαλλήλους της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μεταξύ αυτών και τα παρακάτω:

  • Η υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου ή κατάλληλης μάσκας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Κορυφαίας τεχνολογίας συστήματα ανακυκλοφορίας του αέρα στην καμπίνα, με φίλτρα HEPA που απορροφούν περισσότερο από 99,99% των σωματιδίων του αέρα, μεταξύ των οποίων ιοί ιούς και βακτήρια, σε όλες τις υπερατλαντικές πτήσεις (και στις περισσότερες πτήσεις του δικτύου της Delta)
  • Συχνή απολύμανση της καμπίνας
  • Προσφορά σταθμών απολύμανσης χεριών σε όλο το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης.
  • Υγρά μαντηλάκια Purell δίνονται στους πελάτες κατά την επιβίβαση, ενώ έχουν περιοριστεί τα σημεία επαφής μεταξύ πελατών και υπαλλήλων, προσφέροντας δυνατότητα ανέπαφης πληρωμής για όλες τις αγορές που γίνονται κατά την πτήση.
  • Επανασχεδιασμός των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της πτήσης.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top