Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηUrsula von der Leyen: Οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στις ευρωπαϊκές χώρες
Τουριστική πολιτική

Ursula von der Leyen: Οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στις ευρωπαϊκές χώρες

Η εφημερίδα 'New York Times' αναφέρει ότι διπλωμάτες από χώρες της Ευρώπης με τουριστικούς προορισμούς, με επικεφαλής την Ελλάδα, υποστηρίζουν ότι τα κριτήρια της ΕΕ για να προσδιοριστεί εάν μια χώρα είναι 'ασφαλής' προορισμός βάσει αποκλειστικά των χαμηλών κρουσμάτων COVID-19 καθίστανται σχεδόν άκαιρα, δεδομένης της προόδου των εκστρατειών εμβολιασμού στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και σε ορισμένες άλλες χώρες.

Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ θα έχουν τους προσεχείς μήνες το δικαίωμα να επισκέπτονται τις χώρες μέλη της ΕΕ, με την προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, στο πλαίσιο συνέντευξής της που δημοσιεύθηκε χθες, Κυριακή 25 Απριλίου, στην εφημερίδα “The New York Times”.

“Οι Αμερικανοί, από όσο μπορώ να γνωρίζω, χρησιμοποιούν εμβόλια εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων” (EMA). “Αυτό θα επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία και το ταξίδι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επειδή ένα πράγμα είναι σαφές: Και τα 27 κράτη-μέλη θα αποδεχθούν, άνευ όρων, όλους εκείνους που εμβολιάζονται με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον ΕΜΑ”, πρόσθεσε. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός ενέκρινε και τα τρία εμβόλια που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεκριμένα αυτά των Moderna, Pfizer / BioNTech και Johnson & Johnson.

Η κα von der Leyen δεν αναφέρθηκε σε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς θα ανοίξει το τουριστικό ταξίδι ή λεπτομέρειες για το πως αυτό θα συμβεί. Ωστόσο, τα σχόλιά της είναι μια δήλωση ανώτατου επιπέδου ότι οι τρέχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρόκειται να αλλάξουν, βάσει των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι “σε καλό δρόμο” και σημείωσαν “τεράστια πρόοδο” με την εκστρατεία τους να επιτύχουν τη λεγόμενη “ανοσία αγέλης” ή τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων, μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η επανάληψη των ταξιδιών εξαρτάται “από την επιδημιολογική κατάσταση, αλλά αυτή βελτιώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ελπίζουμε ότι βελτιώνεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι διπλωμάτες από χώρες της Ευρώπης με τουριστικούς προορισμούς, με επικεφαλής την Ελλάδα, έχουν υποστηρίξει για εβδομάδες ότι τα κριτήρια της ΕΕ για να προσδιοριστεί εάν μια χώρα είναι “ασφαλής” προορισμός με βάση αποκλειστικά τα χαμηλά κρούσματα COVID-19 καθίστανται σχεδόν άκαιρα, δεδομένης της προόδου των εκστρατειών εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και σε ορισμένες άλλες χώρες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024