Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟ κλάδος της αναψυχής θα οδηγήσει την οικονομική ανάπτυξη στη μετα-πανδημική εποχή
Τάσεις

Ο κλάδος της αναψυχής θα οδηγήσει την οικονομική ανάπτυξη στη μετα-πανδημική εποχή

Η έκθεση οικονομικής ανάπτυξης που αφορούσε στον τομέα αναψυχής που κυκλοφόρησε στο συνέδριο έδειξε ότι επηρεάζονται από την πανδημία οι προτιμήσεις των ανθρώπων που έχουν μετατοπιστεί στα διαδικτυακά προϊόντα αναψυχής, ενώ περνούν περισσότερο τον χρόνο τους με την οικογένεια και τους φίλους τους. Ο κλάδος της αναψυχής έχει επίσης συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη πλατφορμών για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Οι προοπτικές του παγκόσμιου κλάδου αναψυχής συζητήθηκαν εκτενώς από εμπειρογνώμονες και αξιωματούχους στο εξαήμερο Παγκόσμιο Συνέδριο Αναψυχής, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή Pinggu του Πεκίνου.

Όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr, η COVID-19 έχει προκαλέσει μεγάλες προκλήσεις στις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου παγκοσμίως. Η παροχή πιο διαφοροποιημένων επιλογών και υπηρεσιών για αναψυχή είναι σημαντική για την οικονομική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

“Ο κλάδος της αναψυχής έχει σημασία στην ζωή των ανθρώπων. Ένας χαλαρός και υγιεινός τρόπος ζωής όχι μόνο αφορά στην ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, αλλά και προάγει την ολόπλευρη ανάπτυξη”, δήλωσε ο Ou Xiaoli, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Η συνολική ανάπτυξη του κλάδου αναψυχής δεν είναι μόνο σημαντική για μια ισχυρή εγχώρια αγορά, αλλά και για τη μετατροπή του μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης και των οδηγών ανάπτυξης, καθώς και για την προώθηση υψηλής ποιότητας ανάπτυξης και υψηλής ποιότητας ζωής, πρόσθεσε.

“Τα διαθέσιμα εισοδήματα των Κινέζων κατοίκων έχουν αυξηθεί. Η δομή της κατανάλωσης των ανθρώπων έχει αναβαθμιστεί και η έννοια της κατανάλωσής τους έχει σταδιακά αλλάξει, οπότε η ζήτηση για τουρισμό και αναψυχή αυξάνεται”, δήλωσε ο Hu Heping, υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Νέες Τάσεις
Λόγω του αντίκτυπου του COVID-19, η ανάπτυξη του κλάδου αναψυχής παγκοσμίως υπέστη σοβαρό πλήγμα, και έτσι χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. Ο κλάδς αναψυχής και τουρισμού της Κίνας απαιτεί επίσης μια νέα αρχή.

Η έκθεση οικονομικής ανάπτυξης που αφορούσε στον τομέα αναψυχής που κυκλοφόρησε στο συνέδριο έδειξε ότι επηρεάζονται από την πανδημία οι προτιμήσεις των ανθρώπων που έχουν μετατοπιστεί στα διαδικτυακά προϊόντα αναψυχής, ενώ περνούν περισσότερο τον χρόνο τους με την οικογένεια και τους φίλους τους. Τέτοιες νέες τάσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν ακόμη και μετά την πανδημία.

Ο κλάδος της αναψυχής έχει επίσης συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη πλατφορμών για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

“Η ψηφιακή τεχνολογία θα βοηθήσει τον κλάδο αναψυχής να σπάσει τους περιορισμούς, να συνδέσει άτομα, πράγματα και χώρους, όπως επίσης και να ενσωματώσει πόρους”, δήλωσε ο Liu Zhenfei, πρόεδρος της Amap, ενός παρόχου υπηρεσιών πλοήγησης.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, η συντονισμένη ανάπτυξη του παγκόσμιου κλάδου αναψυχής είναι πιο επείγουσα και επιτακτική από ποτέ.

Με τον εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας, θα υπάρξουν περισσότερες ροές τουριστών μεταξύ περιοχών και χωρών. Οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί πρέπει να ασχοληθούν πλήρως με τα πλεονεκτήματά αυτής της κατάστασης και με την από κοινού προώθηση της ανάπτυξης του κλάδου του τουρισμού, σημείωσαν οι πολλοί συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Η Joanne Schroeder, πρόεδρος του συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Αναψυχής, δήλωσε ότι ο οργανισμός επιθυμεί να εμβαθύνει τη συνεργασία με το Πεκίνο, να υποστηρίξει τη δημιουργία των περιφερειακών κεντρικών γραφείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Αναψυχής στην πόλη και να προωθήσει από κοινού την έντονη ανάπτυξη του τουρισμού αναψυχής.

Ανάπτυξη Υψηλής Ποιότητας
Ωστόσο, ορισμένες αδυναμίες εξακολουθούν να μαστίζουν τον κλάδο αναψυχής της Κίνας. “Μερικοί νέοι πιστεύουν ότι ο ελεύθερος χρόνος βασίζεται σε χρήματα”, δήλωσε ο Shan Jixiang, πρώην επιμελητής του Μουσείου Palace. “Ο ελεύθερος χρόνος έχει σχέση με τα χρήματα, αλλά δεν είναι απόλυτος. Οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην πολιτιστική κατανάλωση στον ελεύθερο χρόνο τους για πνευματική απόλαυση και εμπειρία”.

Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στην ανάπτυξη του κλάδου αναψυχής, όπως η ανάπτυξη διάσημων εμπορικών σημάτων, η σε βάθος ανάπτυξη προϊόντων που σχετίζονται με τον ελεύθερο χρόνο, η κατασκευή εγκαταστάσεων αναψυχής, και η καλλιέργεια ταλέντων υψηλής ποιότητας.

Οι ειδικοί προτείνουν ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου θα πρέπει να προωθηθεί βελτιώνοντας το επίπεδο των υπηρεσιών αναψυχής και δίνοντας προσοχή στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των στελεχών του.

“Το NDRC θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τα αρμόδια τμήματα για τη βελτίωση χώρων αναψυχής, εγκαταστάσεων, προϊόντων και υπηρεσιών, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να απολαύσουν μια πιο ικανοποιητική, πλουσιότερη και υψηλότερης ποιότητας ψυχαγωγική ζωή”, δήλωσε ο Ou.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024