Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣυμφωνία μεταξύ της ΑΑΔΕ και της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Vrbo (Expedia)
Τουριστικά ακίνητα

Συμφωνία μεταξύ της ΑΑΔΕ και της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Vrbo (Expedia)

Στόχος της συμφωνίας είναι να ενισχυθεί η διαφάνεια στον τομέα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ώστε οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων να ασκούν τη δραστηριότητά τους σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), υπεύθυνη για το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, και η Vrbo, η ψηφιακή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων του Ομίλου Expedia, μαζί με άλλες ψηφιακές πλατφόρμες κατέληξαν σε συμφωνία για τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης των παρόχων καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης ως αποτέλεσμα διαλόγου που διεξήχθη σε πνεύμα καλής συνεργασίας. Στόχος της συμφωνίας είναι να ενισχυθεί η διαφάνεια στον τομέα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ώστε οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων να ασκούν τη δραστηριότητά τους σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον Jean-Philippe Monod, αντιπρόεδρο Κυβερνητικών και Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου Expedia, “παρά την κρίση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, πιστεύουμε ότι ο τουρισμός και τα ταξίδια θα ανακάμψουν. Μέριμνά μας είναι αφενος η παροχή υποστήριξης τους χρήστες μας, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την ανάκαμψη της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, καθώς και η συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο για την εκτίμηση της συμβολής των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην ελληνική οικονομία”.

Οι εταιρείες του Expedia Group, Inc. παρέχουν ταξίδια για όλους, παντού μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας της. Η “οικογένεια” εμπορικών επωνυμιών του Expedia Group περιλαμβάνει τις εξής: Expedia, Hotels.com, Expedia Partner Solutions, Vrbo, Egencia, trivago, Orbitz, Travelocity, Hotwire, Wotif, ebookers, CheapTickets, Expedia Group Media Solutions, Expedia Local Expert, CarRentals.com και Expedia Cruises.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024