Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά ακίνητα

Συμφωνία μεταξύ της ΑΑΔΕ και της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Vrbo (Expedia)

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Απρίλιος 2021, 11:32

Στόχος της συμφωνίας είναι να ενισχυθεί η διαφάνεια στον τομέα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ώστε οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων να ασκούν τη δραστηριότητά τους σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.


H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), υπεύθυνη για το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, και η Vrbo, η ψηφιακή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων του Ομίλου Expedia, μαζί με άλλες ψηφιακές πλατφόρμες κατέληξαν σε συμφωνία για τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης των παρόχων καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης ως αποτέλεσμα διαλόγου που διεξήχθη σε πνεύμα καλής συνεργασίας. Στόχος της συμφωνίας είναι να ενισχυθεί η διαφάνεια στον τομέα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ώστε οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων να ασκούν τη δραστηριότητά τους σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον Jean-Philippe Monod, αντιπρόεδρο Κυβερνητικών και Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου Expedia, “παρά την κρίση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, πιστεύουμε ότι ο τουρισμός και τα ταξίδια θα ανακάμψουν. Μέριμνά μας είναι αφενος η παροχή υποστήριξης τους χρήστες μας, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την ανάκαμψη της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, καθώς και η συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο για την εκτίμηση της συμβολής των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην ελληνική οικονομία”.

Οι εταιρείες του Expedia Group, Inc. παρέχουν ταξίδια για όλους, παντού μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας της. Η “οικογένεια” εμπορικών επωνυμιών του Expedia Group περιλαμβάνει τις εξής: Expedia, Hotels.com, Expedia Partner Solutions, Vrbo, Egencia, trivago, Orbitz, Travelocity, Hotwire, Wotif, ebookers, CheapTickets, Expedia Group Media Solutions, Expedia Local Expert, CarRentals.com και Expedia Cruises.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top