Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔεκτοί στην Κύπρο οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από 65 χώρες
Κύπρος

Δεκτοί στην Κύπρο οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από 65 χώρες

Η Κύπρος θεωρεί αποδεκτά για ταξίδι (από τις 10 Μαΐου 2021) τα εμβόλια Sputnik V και όλα εκείνα, τα οποία έχουν γίνει αποδεκτά και εγκριθεί από τoν Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Κύπρος έχει ανοίξει τα σύνορα της σε πρόσωπα που ταξιδεύουν από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χώρες-μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και Ισλανδίας), την Αρμενία, το Μπαχρέιν, την Λευκορωσία, τον Καναδά, την Αίγυπτο, την Γεωργία, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, τον Λιβανό, το Κατάρ, την Ρωσία, την Σαουδική Αραβία, την Σερβία, την Ελβετία, την Ουκρανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ταξιδιωτικό πρωτόκολλο βασίζεται σε σύστημα χρωματικής κατηγοριοποίησης χωρών, με προϋποθέσεις εισόδου που ποικίλλουν, ανάλογα με την κατηγορία. Παρακάτω δίδονται οι προϋποθέσεις εισόδου όταν κάποιος επιθυμεί να ταξιδεψει στην Κύπρο.


Ο εμβολιασμός δεν είναι προαπαιτούμενο για το ταξίδι, εντούτοις η Κύπρος είναι πια σε θέση να αναμορφώσει το ταξιδιωτικό της πρωτόκολλο και να προσφέρει ταξιδιωτική καθοδήγηση και σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Για τα πρόσωπα που ταξιδεύουν από τις προαναφερθείσες χώρες, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι αποδεκτά ως ένα πρόσθετο διευκολυντικό μέσο για ταξίδι, από τις 10 Μαΐου 2021. Η Κύπρος θεωρεί αποδεκτά για ταξίδι τα εμβόλια Sputnik V και όλα εκείνα, τα οποία έχουν γίνει αποδεκτά και εγκριθεί από τoν Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ταξιδιώτες που μπορούν να αποδείξουν, ότι έχουν υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες δόσεις ενός εγκεκριμένου εμβολίου, δεν θα απαιτείται να υποβληθούν σε τεστ προκειμένου να επισκεφθούν την Κύπρο, ανεξάρτητα απο το χρώμα κατηγορίας της χώρας αναχώρησης τους. Επιπροσθέτως, δεν θα τίθενται σε αυτοαπομόνωση ακόμη και στην περίπτωση που αποτελούν στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος θετικού στον COVID-19. H ως άνω διευκόλυνση θα είναι έγκυρη από την ημερομηνία που το εμβόλιο έχει πλήρως χορηγηθεί.

Πριν το ταξίδι, ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού εμβολιασμού (στα αγγλικά) πρέπει να αναρτάται στην πλατφόρμα Cyprus Flight Pass και συγκεκριμένες πληροφορίες εμβολιασμού πρέπει επίσης να δίδονται. Η επαλήθευση της αυθεντικότητας του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι μοναδική υπευθυνότητα της υπηρεσίας ελέγχου συνόρων της χώρας αναχώρησης. Ο ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος και προσωπικά υπόλογος για την παροχή αναληθών πληροφοριών και σε τέτοια περίπτωση θα υπόκειται σε ποινές κατά την άφιξή του στην Κύπρο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ακόμη διατηρεί το δικαίωμα για τυχαίο έλεγχο οποιασδήποτε πτήσης άφιξης και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνει και ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί. Επιπροσθέτως, όλα τα άλλα πρωτόκολλα στον προορισμό πρέπει να εφαρμόζονται και να ακολουθούνται από όλους, ακόμη και από τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024