Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Ισπανία 'ανοίγει' για τους τουρίστες από τον Ιούνιο 2021

Τατιάνα Ρόκου - 28 Απρίλιος 2021, 13:14

Ο υπουργός Τουρισμού της χώρας είπε πως ελπίζει ότι η Ισπανία θα βρίσκεται στην 'πράσινη λίστα' του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σημαίνει ότι οι Βρετανοί παραθεριστές δε θα χρειαστεί να καραντίνα κατά την επιστροφή τους.


Η Ισπανία θα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους ξένους τουρίστες από τον ερχόμενο Ιούνιο, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Fernando Valdes Verelst. Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από το ότι το σύστημα του εμβολιαστικού πιστοποιητικού θα λειτουργεί μέχρι τότε, δήλωσε.

“Ο Ιούνιος θα είναι η αρχή της ανάκαμψης του τουρισμού στην Ισπανία. Μέχρι τότε, θα έχουμε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε ξανά τα σύνορά μας”, ανέφερε κατά τις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης Κορυφής του WTTC.

Η χώρα ξεκινά τις δοκιμές για τα ψηφιακά “πράσινα” πιστοποιητικά τον επόμενο μήνα για όσους Ισπανούς εισέρχονται και πάλι στη χώρα.Ο Verelst είπε επίσης πως ελπίζει ότι η Ισπανία θα βρίσκεται στην “πράσινη λίστα” του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σημαίνει ότι οι Βρετανοί παραθεριστές δε θα χρειαστεί να καραντίνα κατά την επιστροφή τους. “Έχουμε στενές συνομιλίες με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και ανταλλάσσουμε πληροφορίες σχετικά με το ψηφιακό σύστημα της Ισπανίας και τις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στα αεροδρόμιά μας τον Μάιο”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι μέσα σε δύο εβδομάδες από τώρα οι Βρετανοί που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής θα γνωρίζουν ποιες χώρες θα μπορούν να επισκέπτονται χωρίς την υποχρέωση καραντίνας στην επιστροφή τους, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Grant Shapps. Όσοι ταξιδεύουν από τις χώρες που θα βρίσκονται στην “πράσινη” λίστα του “συστήματος φωτεινού σηματοδότη” του Ην. Βασιλείου, αν και δε θα απαιτείται καραντίνα, θα πρέπει να έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και να υποβάλλονται σε ακόμα ένα μετά από την άφιξή τους στη Βρετανία. Για τις αφίξεις από τις χώρες που θα υπάγονται στην “πορτοκαλί” και την “κόκκινη” λίστα θα απαιτείται, πέρα από 3-4 τεστ, δεκαήμερη καραντίνα κατ‘οίκον ή σε προεπιλεγμένο ξενοδοχείο αντίστοιχα.

Περίπου το 10% των Ισπανών πολιτών έχουν λάβει έως σήμερα και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του COVID-19, ενώ αναμένεται ένα 70% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως έως το τέλος του καλοκαιριού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top