Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: 'Το Πιστοποιητικό COVID-19 έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, το ζητούσαμε από τον Ιούνιο του 2020'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Μάιος 2021, 13:02

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ψήφισαν υπέρ της καθιέρωσης του Πιστοποιητικού COVID-19.


“Εμβόλια για όλους, δωρεάν τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες και ισχυρές δικλείδες ασφαλείας στην προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι οι όροι στη χρήση του Πιστοποιητικού COVID-19 που πέτυχε η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία* στην τελική ψήφισή του από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το “Πιστοποιητικό COVID-19” είναι το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, όπως ψήφισε να μετονομαστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ψήφισαν υπέρ της καθιέρωσης του Πιστοποιητικού COVID-19 και εργάστηκαν εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες και χτίζοντας συμμαχίες στις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου συνέβαλαν στη βελτίωση της πρότασης της Κομισιόν, με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού και της οικονομίας στη χώρα μας”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

“Πέτυχαν έτσι να υιοθετηθεί η θέση τους για δωρεάν τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες, με στόχο τη διευκόλυνση των ταξιδιών για όλους τους Ευρωπαίους με την μέγιστη ασφάλεια και χωρίς διακρίσεις που συνεπάγεται η οικονομική επιβάρυνση των ίδιων των πολιτών για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ, που αποτελούν μέρος του Πιστοποιητικού. Τα εμβόλια πλέον θεωρούνται ως ‘δημόσιο αγαθό’, καθώς ο μόνος τρόπος να μπει φρένο στην πανδημία είναι να επιτευχθούν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Κυρίως όμως, χάρη στις προσπάθειές τους, μπήκαν ισχυρές δικλείδες ασφαλείας στην προστασία των προσωπικών δεδομένων από τη χρήση του Πιστοποιητικού COVID-19.

Το Πιστοποιητικό COVID-19, που υιοθετήθηκε επισήμως πλέον από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την ασφαλή διακίνηση των πολιτών, είναι μια τεχνική πρόταση, η οποία διευκολύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες μεταξύ των κρατών – μελών στις μετακινήσεις των πολιτών και δεν αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο. Όπως επισημαίνουν με δήλωσή τους οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, “το Πιστοποιητικό αυτό έρχεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, καθώς ζητούσαν από το Ευρωκοινοβούλιο ήδη από τον Ιούνιο του 2020 σε Ψήφισμά τους για τον Τουρισμό να υπάρξουν ενιαία πρωτόκολλα και κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ασφάλεια στα ταξίδια και το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων”. Το Πιστοποιητικό COVID-19 θα πιστοποιεί τρία πράγματα: ότι ο κατοχός του είτε έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, είτε έχει αναρρώσει από την ασθένεια, είτε έχει ελεγχθεί και είναι αρνητικός στον ιό COVID-19”.


*Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:
Δημήτρης Παπαδημούλης
Κώστας Αρβανίτης
Αλέξης Γεωργούλης
Πέτρος Κόκκαλης
Στέλιος Κούλογλου
Έλενα Κουντουρά

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top