Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Πολωνία στην 5η θέση των χωρών προέλευσης επισκεπτών στην Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Μάιος 2021, 10:05

Αύριο το πρωί, ο υπουργός Τουρισμού θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Πολωνό υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, Andrzej Gut-Mostowy, όπου θα συζητηθούν θέματα περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης από την Πολωνία.


Επίσκεψη στη Πολωνία -την πρώτη Έλληνα υπουργού Τουρισμού-  πραγματοποιεί ο κ. Χάρης Θεοχάρης, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ροής από την Πολωνία προς την Ελλάδα, μια ανάσα από την επίσημη επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού για το 2021.

Σήμερα, Πέμπτη 6 Μαΐου, ο κ. Θεοχάρης θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των σημαντικότερων τουριστικών οργανισμών της χώρας, ενώ παράλληλα θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε δημοφιλή ΜΜΕ της Πολωνίας.

Την Παρασκευή 7 Μαϊου, το πρωί, ο υπουργός, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, Andrzej Gut-Mostowy, όπου θα συζητηθούν θέματα περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης από την Πολωνία. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας περισσότεροι από 1 εκατ. Πολωνοί τουρίστες, κατατάσσοντας μάλιστα την Πολωνία στην 5η θέση των χωρών προέλευσης επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο υπουργός, στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βαρσοβία, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Aleksander Pociej, πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Daniel Milewski, πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας Πολωνο-Ελληνικής Φιλίας και Bουλευτή Κυβερνώντος κόμματος “Νόμος και Δικαιοσύνη”, τον Jan Kanthak, αντιπρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδoς, βουλευτή του κόμματος “Αλληλέγγυος Πολωνία” καθώς και τον Patryk Panasiuk, γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδος.

Παράλληλα, κατά τη διήμερη επίσκεψη ο υπουργός θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, αλλά και τουριστικών οργανισμών και επιχειρήσεων:

  • Beniamin Vafidis, Marketing and MICE Director της Mouzenidis, η οποία έχει παρουσία στην Πολωνία από το 2017.
  • Pawel Niewladomski, πρόεδρος του Τουριστικού Επιμελητηρίου Πολωνίας
  • Marcin Dymnicki, CEO και Natalia Rodrez, Marketing Manager τουμεγαλύτερου τουριστικού οργανισμούτης χώρας, TUI Πολωνίας.
  • Adam Banczerowski, διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης τουτουριστικού oργανισμού Itaka.
  • Maciej Nykiel, CEO και ιδιοκτήτης του Nekera.
  • Wojciech Skoczyński, CEO και Jacek Socha, επικεφαλής του Τμήματος Συμβολαίων του Grecos Holidays, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με ταξίδια στην Ελλάδα.
  • Michal Fijot, Chief Commercial Officer της LOT Airlines.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top