Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εστίαση

ΠΟΕΣΕ: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το άνοιγμα της εστίασης αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Μάιος 2021, 11:34

Η ομοσπονδία αναμένει την ενεργοποίηση το αργότερο έως τις 10 Μαΐου της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι επιχειρηματίες του κλάδου θα υποβάλλουν αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση των 330 εκατ. ευρώ και να γίνει δυνατή η εκταμίευση της ως το τέλος του μήνα.


Ενθαρρυντικά  ήταν τα μηνύματα από τις δύο πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας της εστίασης παρά το γεγονός ότι δεν άνοιξαν στο σύνολο τους οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ. “Ανέβασαν ρολά” δυο στις τρεις επιχειρήσεις με την πληρότητα να κυμαίνεται στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια από 60%-90%, ενώ σε παραθαλάσσιες περιοχές να φτάνει και το 100%.

“Η αγορά ξεκίνησε με πολύ καλούς ρυθμούς και ιδιαίτερα μεγάλη πληρότητα στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, καθώς ο καλός καιρός, οι αργίες, αλλά και η διαδημοτικές μετακινήσεις επέτρεψαν στους καταναλωτές να επισκεφθούν καφέ και εστιατόρια”, τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γιώργος Καββαθάς. “Ωστόσο αρκετοί ήταν και επιχειρηματίες που επέλεξαν να καθυστερήσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους, και αυτό λόγω αδυναμίας εφοδιασμού με πρώτες ύλες και της έλλειψης ρευστότητα, ενώ θεωρώ ότι ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 20% δε θα ανοίξει λόγω  της έλλειψης εξωτερικών χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων”, επισημαίνει.

Παρά το γεγονός ότι επαναλειτούργησε η εστίαση  και οι πρώτες ημέρες ήταν ικανοποιητικές παραμένουν σημαντικά προβλήματα που  αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και χρήζουν άμεσης επίλυσης, όπως:

  • Το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων το οποίο θα πρέπει να επεκταθεί
  • Η άρση της απαγόρευσης της μουσικής, αφού για ένα κομμάτι των επιχειρήσεών του κλάδου δημιουργεί προβλήματα στη βιωσιμότητα  τους καθώς αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό τους
  • Ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεις και χρειάζονται διευκρινίσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης.

“Μάλιστα, με επιστολή μας προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη ζητάμε να υπάρξει διευκρινιστική εγκύκλιος αναφορικά με τους  εξωτερικούς χώρους λειτουργίας, καθώς υπήρξαν καταγγελίες επιχειρηματιών για προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων”, σημειώνει η ΠΟΕΣΕ.

“Τέλος, αναμένουμε την ενεργοποίηση το αργότερο έως τις 10 Μαΐου της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι επιχειρηματίες του κλάδου θα υποβάλλουν αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση των 330 εκατ. ευρώ και να γίνει δυνατή η εκταμίευσή της ως το τέλος του μήνα, καθώς θα βοηθήσει ιδιαίτερα επιχειρήσεις που δεν έχουν ταμειακά διαθέσιμα, ώστε να μπορέσουν να  επαναδραστηριοποιηθούν”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top