Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Ιταλία ανοίγει για τους εμβολιασμένους τουρίστες από τα μέσα Μαΐου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Μάιος 2021, 15:29

Οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί δε θα αντιμετωπίσουν κανένα ταξιδιωτικό περιορισμό εντός της Ιταλίας, εφόσον έχουν υποβληθεί σε αρνητικό τεστ έως και 48 ώρες πριν από την άφιξή τους.


Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα ήταν ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν την Ιταλία χωρίς καραντίνα, ήδη από τα μέσα Μαΐου. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ιταλία είναι για άλλη μια φορά έτοιμη και ανοιχτή για δουλειά”, δήλωσε το Εθνικό Τουριστικό Συμβούλιο της χώρας. Η ανακοίνωση αυτή ακολυθεί εκείνη του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Mario Draghi, ότι οι επισκέπτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Ιταλικό Εθνικό Πάσο Εμβολιασμού (Italian National Vaccine Pass).

“Ας μην περιμένουμε μέχρι τα μέσα Ιουνίου για το πιστοποιητικό της ΕΕ. Στα μέσα Μαΐου οι τουρίστες μπορούν να έχουν το ιταλικό πιστοποιητικό... οπότε ήρθε η ώρα να κλείσετε τις διακοπές σας στην Ιταλία”, δήλωσε ο Draghi στην υπουργική συνάντηση της G20 αυτήν την εβδομάδα.

Οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί δε θα αντιμετωπίσουν κανένα ταξιδιωτικό περιορισμό εντός της Ιταλίας, εφόσον έχουν υποβληθεί σε αρνητικό τεστ έως και 48 ώρες πριν από την άφιξή τους.

“Έχουμε εφαρμόσει ισχυρά πρωτόκολλα για να διατηρήσουμε τους επισκέπτες μας ασφαλείς”, δήλωσε το Ιταλικό Εθνικό Τουριστικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι περίπου το 11% των Ιταλών έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ενώ το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση εμβολίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top