Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στη Βρετανία

Τατιάνα Ρόκου - 10 Μάιος 2021, 14:01

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα συναντήσει, μεταξύ άλλων, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης, Nigel Adams, για να συζητήσουν τους όρους απελευθέρωσης των μετακινήσεων μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.


Συναντήσεις με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και στελέχη από την τουριστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει στο Λονδίνο ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Ο υπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στη βρετανική πρωτεύουσα από σήμερα Δευτέρα, 10 έως την Τετάρτη, 12 Μαΐου, προωθώντας το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού για το 2021. Στο πρόγραμμα του κ. Θεοχάρη συμπεριλαμβάνεται επίσης σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τουρισμού θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για ζητήματα Ασίας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου Nigel Adams. Αναμένεται να συζητηθούν οι όροι απελευθέρωσης των μετακινήσεων μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ακολούθως, ο υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη των τριών μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Βρετανίας, δηλαδή της British Airways, της EasyJet (για τις αεροπορικές πτήσεις, αλλά και την πρακτόρευση ταξιδιών) και της Jet2. Οι τρεις αυτοί αερομεταφορείς εξυπηρετούν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και η συχνότητα των δρομολογίων τους προς τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο πρακτικά όσο και συμβολικά, καθώς αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως ασφαλούς προορισμού. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για τον ελληνικό Τουρισμό. Ενδεικτικά, το 2019 η Ελλάδα υποδέχθηκε περίπου 3,5 εκατ. ταξιδιώτες από τη Βρετανία.

Εκτός από τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών, ο κ. Θεοχάρης στο Λονδίνο θα συναντήσει επίσης τον Noel Josephides, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ανεξάρτητων Τουριστικών Πρακτόρων (Association of Independent Tour Operators, AITO) και πρόεδρο του Travel Foundation.

Στο πρόγραμμα του κ. Θεοχάρη περιλαμβάνεται σειρά συνεντεύξεων σε βρετανικά ΜΜΕ υψηλού κύρους και διεθνούς απήχησης, όπως BBC, Sky News, The Telegraph κ.ά., ενώ προβλέπεται ειδική συνάντηση με τους ανταποκριτές ελληνικών δικτύων στο Λονδίνο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top