Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧ. Θεοχάρης στο Sky News: 'Έχουμε ένα ολοκληρωμένο, ώριμο και επαγγελματικό σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού'
Τουριστική πολιτική

Χ. Θεοχάρης στο Sky News: 'Έχουμε ένα ολοκληρωμένο, ώριμο και επαγγελματικό σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού'

Σύμφωνα με οποιαδήποτε κριτήρια, όλα τα ελληνικά νησιά θα έπρεπε να είχαν ενταχθεί στην πράσινη λίστα στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη, επεσήμανε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού.

Σήμερα το πρωί, 11 Μαΐου, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης φιλοξενήθηκε στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή του “Sky News“, όπου μίλησε για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα για την ασφάλεια των τουριστών, φέτος το καλοκαίρι και εξέφρασε την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την επόμενη αναθεώρηση της λίστας.

“Ο τουρισμός είναι μια διεθνής δραστηριότητα που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, γι’αυτόν το λόγο είναι επίσης πολύ σημαντικό να συνεργαζόμαστε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή και ακόμα ευρύτερα. Είμαστε πάρα πολύ ευτυχείς που επίκειται αυτή η συνεργασία. Η Ελλάδα ηγήθηκε της πρότασης, αλλά και της πραγματικής εφαρμογής του συστήματος. Είμαστε η πρώτη χώρα που εφάρμοσε πέρυσι την ψηφιακή φόρμα εντοπισμού επιβάτη (PLF) και το ΑΙ machine learning στα σύνορα. Μας απονεμήθηκε το Παγκόσμιο Βραβείο Αριστείας (Global Award of Excellence) για το είδος συστημάτων που εφαρμόσαμε πέρυσι και τώρα χρησιμοποιούμε ακόμα περισσότερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας”, είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι στην “πορτοκαλί λίστα” αυτήν τη στιγμή για τη Βρετανία και αν αυτό θα αποτρέψει κάποιους ανθρώπους από το να επισκεφθούν την Ελλάδα προς το παρόν ο υπουργός απάντησε: “Έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξουν συχνές αναθεωρήσεις τουλάχιστον κάθε τρεις εβδομάδες και είμαι εδώ, στο Λονδίνο, για να συνομιλήσω με κυβερνητικούς αξιωματούχους ώστε να διασφαλίσουμε ότι και οι δύο πλευρές κατανοούμε τη λειτουργία των συστημάτων μας και ότι οι Βρετανοί παραμένουν ασφαλείς στη χώρα μας και, βεβαίως, ότι αντιλαμβάνονται τα κριτήρια και έχουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα για να λάβουν συνειδητές αποφάσεις. Συγχρόνως, θα καλωσορίζαμε μια περιφερειακή προσέγγιση διότι ήδη, είμαι σίγουρος ότι, σύμφωνα με οποιαδήποτε κριτήρια, όλα τα ελληνικά νησιά θα έπρεπε να είχαν ενταχθεί στην πράσινη λίστα στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη. Συνεπώς, όπως ανέφερα, θα προσπαθήσουμε να τα εξηγήσουμε όλα και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, εφόσον περάσαμε το υψηλότερο σημείο, είμαστε σε καθοδική πορεία ως προς το τρίτο κύμα, όπως η υπόλοιπη Ευρώπη και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την επόμενη αναθεώρηση του ‘συστήματος φωτεινού σηματοδότη’ του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024