Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣΥΡΙΖΑ: 'Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων Τουρισμού-Επισιτισμού στα νησιά'
Τουριστική πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: 'Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων Τουρισμού-Επισιτισμού στα νησιά'

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τους εμβολιασμούς στα νησιά.

“Ο εμβολιασμός των κατοίκων στα νησιά με προτεραιότητα στους εργαζόμενους του τουρισμού και του επισιτισμού ήταν και είναι κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και έχει υπογραμμισθεί ποικιλοτρόπως και σε όλους τους τόνους, η σημασία του για τη συνολική υγειονομική θωράκιση της χώρας”, αναφέρει σε ανακοίωσή του ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης. “Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αδυνατεί να κατανοήσει πως το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας για το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι μόνον το φυσικό κάλος και ο παγκοσμίου μεγέθους πολιτισμός μας, αλλά κυρίως η αύξηση του ποσοστού των εμβολιαζομένων και η τήρηση κοινών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αυτές και μόνον θα αποδείξουν την υγειονομική ασφάλεια και το επακόλουθο αυτών, συγκριτικό προβάδισμα που θα κατακτήσει η χώρα μας σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς. Ευνόητο είναι ότι η υγειονομική ασφάλεια κάθε νησιού μας συνάδει με τον επαρκή εμβολιασμό των κατοίκων του.

Πανικόβλητοι ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης, τρεις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου σπεύδουν να δημιουργήσουν μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε νησιά άνω των 10.000 κατοίκων. Ενέργεια που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό με αποτέλεσμα τώρα και χωρίς την προνοητικότητα πρόσληψης προσωπικού να αποδεκατίζεται το υγειονομικό προσωπικό των κρατικών δομών υγείας που αφαιρείται από αυτές για να ενισχύσει τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Κι όλα αυτά μέχρι τις 25 Ιουνίου.

Έτσι, το μόνον που κατορθώνει η κυβέρνηση είναι να προκαλεί τεράστια αναστάτωση στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και να μην μπορεί πλέον το υγειονομικό τους προσωπικό να πραγματοποιήσει ούτε καν το μισό των προγραμματισμένων εφημεριών τους. Έτσι, παρά την αναγκαιότητα λειτουργίας περισσότερων εμβολιαστικών γραμμών αποδεκατίζονται οι υπάρχουσες δομές που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα. Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λένε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ιατρών, όπως στην Κέρκυρα, η ΕΓΕΣΥΚ.

Δηλαδή, κλείνουν μια πληγή και ανοίγουν περισσότερες. Είναι πρόχειροι, είναι της τελευταίας στιγμής, είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024