Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξεναγήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα αιτήματα των ξεναγών στη συγκέντρωση στα Προπύλαια

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Μάιος 2021, 14:13

Τα αιτήματα των ξεναγών αναφέρονται στο ψήφισμα που παραδόθηκε σήμερα στη γενική γραμμετέα του Υπουργείου Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη.


Το Τμήμα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα το Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών βρέθηκε δίπλα τους στη σημερινή συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

“Οι ξεναγοί, οι πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού, πλήττονται από ανεργία 100% και έχουν λάβει μηδαμινή οικονομική στήριξη, καθώς ο κλάδος τους δεν έχει ενταχθεί στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους. Ο τουρισμός ανοίγει, αλλά τα πρωτόκολλα καθιστούν αδύνατες τις ξεναγήσεις, αφού επιτρέπουν ξενάγηση ανά γκρουπ 3 ατόμων”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τα αιτήματα των ξεναγών όπως αυτά αναφέρονται στο ψήφισμα που παραδόθηκε σήμερα στη γενική γραμμετέα του Υπουργείου Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη και καλεί την κυβέρνηση να τα υλοποιήσει”.

Στην κινητοποίηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παραβρέθηκαν η τομεάρχης Τουρισμού κα Κατερίνα Νοτοπούλου, ο αναπλ. τομεάρχης κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο συντονιστής του Τμήματος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Αρανίτης και η τομεάρχης Πολιτισμού κα Σία Αναγνωστοπούλου.

“Στο πλευρό των επαγγελματιών του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου των Αθηνών. Χωρίς εισόδημα από τον Μάρτιο του 2020. Με τις προοπτικές για περιηγήσεις- ξεναγήσεις  να μην είναι καθόλου αισιόδοξες. Με ελάχιστη οικονομική στήριξη της Πολιτείας, χτυπημένοι όσο λίγοι από την πανδημία και χωρίς ένταξη σε συγκεκριμένες ελαφρύνσεις, όπως άλλοι κλάδοι που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό”, ανέφερε ο κ. Αυλωνίτης.

“Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για την αναδρομική αποζημίωση των 6 μηνών του 2020 με ένσημα, την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 με ένσημα, την πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη, την ένταξή τους στην κατηγορία των κορονόπληκτων για την πρόσβαση στις αντίστοιχες ελαφρύνσεις (αναστολή δανειακών υποχρεώσεων, έκπτωση ενοικίου κ.λπ.), την καθιέρωση ρεαλιστικών Πρωτοκόλλων για το 2021 στις ομαδικές ξεναγήσεις.

Άμεση και επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης ενός παραδοσιακού πυλώνα του ελληνικού τουρισμού πριν να είναι αργά ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι διπλωματούχοι ξεναγοί της Ελλάδας, ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες του τουρισμού της χώρας μας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top