Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Αναθεωρημένα πρωτόκολλα για τα ταξίδια στην Κύπρο από τις 10 Μαΐου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Μάιος 2021, 16:03

Οι ταξιδιώτες για Κύπρο, οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν λάβει όλες τις απαιτούμενες δόσεις οποιουδήποτε εγκεκριμένου εμβολίου, εξαιρούνται από τη διαδικασία υποβολής σε εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού ανεξαρτήτως της κατηγοριοποίησης της χώρας αναχώρησής τους.


Η Κύπρος έδωσε στη δημοσιότητα τα νέα, αναθεωρημένα πρωτόκολλα για ταξίδια στη χώρα, τα οποία ισχύουν ήδη από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Παρά το γεγονός, ότι o εμβολιασμός δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για διενέργεια οποιουδήποτε ταξιδίου, έχει αποφασισθεί, ότι άτομα που ταξιδεύουν από τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΕΟΧ (συμπεριλαμβανομένων της Νορβηγίας και της Ισλανδίας), καθώς επίσης και από τις χώρες: Αίγυπτο, Αρμενία, Γεωργία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ισραήλ, Καναδά, Κατάρ, Κουβέιτ, Λευκορωσία, Λίβανο, Μπαχρέιν, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Σερβία μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ως πρόσθετο μέσο διευκόλυνσης για την πραγματοποίηση του ταξιδίου τους για Κύπρο.

Η Κύπρος για σκοπούς πραγματοποίησης ταξιδίου αποδέχεται όλα τα εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) εμβόλια, καθώς επίσης και το εμβόλιο Sputnik V.

Οι ταξιδιώτες για Κύπρο, οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν λάβει όλες τις απαιτούμενες δόσεις οποιουδήποτε εγκεκριμένου εμβολίου, εξαιρούνται από τη διαδικασία υποβολής σε εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού ανεξαρτήτως της κατηγοριοποίησης της χώρας αναχώρησής τους. Επιπλέον, δε θα υποχρεώνονται σε αυτοπεριορισμό στον προορισμό, ακόμη και στην περίπτωση που θεωρηθούν στενή επαφή ενός θετικού κρούσματος κορονοϊού. Τα πιο πάνω ισχύουν από την ημερομηνία που έχει ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό τους σχήμα, δηλαδή έχουν λάβει όλες τις απαιτούμενες δόσεις, με εξαίρεση το εμβόλιο Johnson & Johnson, όπου τα πιο πάνω θα ισχύουν δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση του.


Covid-19 Protocol
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top