Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ελλάδα – Σερβία συμφώνησαν για αμοιβαία αναγνώριση των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Τατιάνα Ρόκου - 14 Μάιος 2021, 10:21

Με μία καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο στο Βελιγράδι.


Ελλάδα και Σερβία προχώρησαν σε συμφωνία, με εφαρμογή από τις 14 Μαΐου, για την αμοιβαία αναγνώριση των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού των δύο χωρών, διαδικασία που θα διευκολύνει τα ταξίδια στην καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης έθεσαν τις βάσεις για μία νέα συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, μεταξύ των αρμόδιων υπουργών για την άρση του roaming στις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας.O δημοσιογράφος κ. Αθανάσιος Έλλις συνομίλησε με την πρωθυπουργό της Σερβίας Ana Brnabic, στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. H κα Brnabic που ολοκλήρωσε την συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα λίγο πριν την παρουσία της στο Φόρουμ των Δελφών, αναφέρθηκε σε όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες. “Αυτά τα πράγματα που συμφωνήσαμε θα διευκολύνουν τους Σέρβους να επισκεφτούν τη χώρα σας που τόσο αγαπούν και προτιμούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές”, είπε η πρωθυπουργός της Σερβίας.

Σε πολιτικό επίπεδο συζήτησαν τα θέματα που θα τεθούν στην 4η κατά σειρά συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο, για τη “Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας” που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες. Με μία καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο στο Βελιγράδι, διαβεβαίωσε η κα Brnabic.

“Ανυπομονούμε να δεχτούμε τους Σέρβους τουρίστες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Γνωρίζω πως είμαστε ένας προορισμός που προτιμούν οι πολίτες σας και μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε μια ευχάριστη, αλλά και μια πολύ πολύ ασφαλή διαμονή στη χώρα. Και φυσικά, για την είσοδο στη χώρα μας, αναγνωρίζουμε όλα τα εμβόλια που έχετε χορηγήσει στη Σερβία” σημείωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, με την ευκαιρία της συνάντησής της με τον Έλληνα ομόλογό της, η κα Brnabic ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την υποστήριξή του στην ενταξιακή πολιτική των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, κάτι που για τη Σερβία είναι προϋπόθεση για την μακροχρόνια ευημερία και ειρήνη.

Σε οικονομικό επίπεδο οι δύο ηγέτες συνομίλησαν και για την σιδηροδρομική σύνδεση Πειραιά - Βουδαπέστη, αλλά και για τη σύνδεση της Σερβίας στον αγωγό αερίου στην Αλεξανδρούπολη (οι εργασίες για τον αγωγό ξεκινούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top