Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Βρετανία συντάσσει 'Χάρτη Επιβατών COVID-19' για τους τουρίστες της στο εξωτερικό
Τουριστική πολιτική

Η Βρετανία συντάσσει 'Χάρτη Επιβατών COVID-19' για τους τουρίστες της στο εξωτερικό

Υπό την καθοδήγηση της Global Travel Taskforce, ο 'χάρτης' καθορίζει τι δικαιούται ένας επιβάτης, αλλά και ποιες είναι οι δικές του ευθύνες για την εξασφάλιση ενός ασφαλούς ταξιδιού.

Ταυτόχρονα με την επανεκκίνηση των ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό, η βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε έναν Χάρτη Επιβατών COVID-19, ο οποίος περιγράφει τα δικαιώματα και τις ευθύνες των επιβατών και πως οι παραθεριστές μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Υπό την καθοδήγηση της Global Travel Taskforce, ο “χάρτης” καθορίζει τι δικαιούται ένας επιβάτης, αλλά και ποιες είναι οι δικές του ευθυύνες για την εξασφάλιση ενός ασφαλούς ταξιδιού.

“Εάν πηγαίνετε στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, πρέπει να γνωρίζετε ότι το ταξίδι θα είναι διαφορετικό και να προετοιμάζεστε αναλόγως. Ο Χάρτης Επιβατών COVID-19 απλώς καθορίζει τα βήματα που πρέπει να λάβουν οι επιβάτες, καθώς αρχίζουμε να κάνουμε διακοπές για άλλη μια φορά, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη“, δήλωσε ο υπουργός Αερομεταφορών Robert Courts.

Εάν το ταξίδι ή πακέτο οργανωμένων διακοπών ακυρωθεί, οι πελάτες έχουν το νόμιμο δικαίωμα σε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Οι πάροχοι ταξιδιών πρέπει να παρέχουν σαφείς όρους και προϋποθέσεις κατά την κράτηση και θα πρέπει να μοιράζονται τα πρότυπα και την πολιτική τους σχετικά με τη διατήρηση της ασφάλειας των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι οι ταξιδιώτες έχουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις, εμβόλια ή εξαιρέσεις που απαιτούνται για κάθε προορισμό.

Ο “χάρτης” αναφέρει ακόμη ότι όλοι οι πάροχοι ταξιδιών πρέπει να καταβάλουν εύλογες προσπάθειες για να ενημερώσουν τους επιβάτες πότε περιορισμοί ή αλλαγές θα επηρεάσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Η βρετανική κυβέρνηση επανέλαβε, πάντως, ότι οι άνθρωποι δε θα πρέπει να ταξιδεύουν σε χώρες ή προορισμούς που βρίσκονται στη “πορτοκαλί λίστα’.

Passenger Covid 19 Charter

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024