Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

ΓΕΠΟΕΤ: Πρωτοφανής αδικία τυχόν εξαίρεση τουριστικών γραφείων - λεωφορείων από το πρόγραμμα ενίσχυσης τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Μάιος 2021, 13:04

Τυχόν εξαίρεση του κλάδου των τουριστικών γραφείων και των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων από το πρόγραμμα επανεκκίνησης του τουρισμού θα αποτελεί μέγιστη αδικία και άνιση μεταχείριση, επισημαίνει η Ομοσπονδία.


Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) με επιστολή της στον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη -με κοινοποίηση στον υτπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη-, αναφορικά με δημοσιεύματα και σενάρια που εξαιρούν τα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία από το πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ”...τυχόν εξαίρεση του κλάδου των τουριστικών γραφείων και των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων από το πρόγραμμα επανεκκίνησης του τουρισμού θα αποτελεί μέγιστη αδικία και άνιση μεταχείριση, καθώς οι επιχειρήσεις- μέλη μας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση της πανδημίας με κατάρρευση του κύκλου εργασιών τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% και πλήρη αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών τους.

Αν τα τουριστικά γραφεία της χώρας μας δεν είναι σε θέση να επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους πως περιμένετε να γεμίσουν τα τουριστικά καταλύματα; Πως πιστεύετε ότι θα επιτευχθεί η οργάνωση και μεταφορά των ξένων και Ελλήνων τουριστών στον προορισμό τους, που τόσο ανάγκη έχει η οικονομία μας;”

Η ΓΕΠΟΕΤ θεωρεί αυτονόητη τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιβίωση και η επανεκκίνηση τόσο των ίδιων όσο και του ελληνικού τουρισμού στο σύνολό του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top