Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓΕΠΟΕΤ: Πρωτοφανής αδικία τυχόν εξαίρεση τουριστικών γραφείων – λεωφορείων από το πρόγραμμα ενίσχυσης τουρισμού
Τουριστικά γραφεία

ΓΕΠΟΕΤ: Πρωτοφανής αδικία τυχόν εξαίρεση τουριστικών γραφείων – λεωφορείων από το πρόγραμμα ενίσχυσης τουρισμού

Τυχόν εξαίρεση του κλάδου των τουριστικών γραφείων και των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων από το πρόγραμμα επανεκκίνησης του τουρισμού θα αποτελεί μέγιστη αδικία και άνιση μεταχείριση, επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) με επιστολή της στον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη -με κοινοποίηση στον υτπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη-, αναφορικά με δημοσιεύματα και σενάρια που εξαιρούν τα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία από το πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, “…τυχόν εξαίρεση του κλάδου των τουριστικών γραφείων και των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων από το πρόγραμμα επανεκκίνησης του τουρισμού θα αποτελεί μέγιστη αδικία και άνιση μεταχείριση, καθώς οι επιχειρήσεις- μέλη μας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση της πανδημίας με κατάρρευση του κύκλου εργασιών τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% και πλήρη αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών τους.

Αν τα τουριστικά γραφεία της χώρας μας δεν είναι σε θέση να επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους πως περιμένετε να γεμίσουν τα τουριστικά καταλύματα; Πως πιστεύετε ότι θα επιτευχθεί η οργάνωση και μεταφορά των ξένων και Ελλήνων τουριστών στον προορισμό τους, που τόσο ανάγκη έχει η οικονομία μας;”

Η ΓΕΠΟΕΤ θεωρεί αυτονόητη τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιβίωση και η επανεκκίνηση τόσο των ίδιων όσο και του ελληνικού τουρισμού στο σύνολό του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024