Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕκτροπή και εξαναγκασμός πτήσης της Ryanair από Αθήνα προς Βίλνιους, στο Μινσκ της Λευκορωσίας
Αερομεταφορές

Εκτροπή και εξαναγκασμός πτήσης της Ryanair από Αθήνα προς Βίλνιους, στο Μινσκ της Λευκορωσίας

Πιθανή η επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Αυτό το 'συμβάν άνευ προηγουμένου δε θα μείνει χωρίς συνέπειες', διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Charles Michel.

Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν στη σημερινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την εκτροπή και τον εξαναγκασμό σε προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας αεροσκάφους της Ryanair, καθώς και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

Όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Λευκορωσία ανέπτυξε χθες Κυριακή 23 Μαΐου καταδιωκτικό για να αναχαιτίσει το Boeing 737 της Ryanair, που εκτελούσε πτήση από την Ελλάδα στη Λιθουανία. Αργότερα χθες, το αεροσκάφος συνέχισε την πτήση του προς το Βίλνιους, όπου και προσγειώθηκε. Ο ιστότοπος της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Nexta ανέφερε ότι ο πρώην διευθυντής του Roman Protasevich, που επέβαινε στο αεροσκάφος, συνελήφθη όταν αυτό προσγειώθηκε στο Μινσκ, πληροφορία που επιβεβαίωσε αργότερα η λευκορωσική κρατική τηλεόραση.

Αυτό το “συμβάν άνευ προηγουμένου” δε “θα μείνει χωρίς συνέπειες”, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Charles Michel, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε. “Καλώ τις αρχές της Λευκορωσίας να απελευθερώσουν αμέσως τον επιβάτη που τέθηκε υπό κράτηση και να εγγυηθούν όλα τα δικαιώματά του”, τόνισε ο κ. Michel, αναφερόμενος στον κ. Protasevich.

Θα πρέπει να υπάρξουν όλες οι προβλεπόμενες “συνέπειες για τις παραβιάσεις των διεθνών κανόνων που διέπουν τις αερομεταφορές”, διεμήνυσε από τη δική της πλευρά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024