Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Διακοπή πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της ΕΕ στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Μάιος 2021, 09:25

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνει τον ενάεριο χώρο της για τη Λευκορωσία.


Η γερμανική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε  ότι διακόπτει τις πτήσεις της στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair στο οποίο επέβαινε ένας Λευκορώσος αντιφρονών.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και η αεροπορική εταιρεία KLM, η ολλανδική θυγατρική της Air France-KLM, λίγη ώρα αφότου ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας κάλεσε όλες τις αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Η Avia Solutions Group, με έδρα την Κύπρο, επίσης δημοσιοποίησε ότι οι εταιρείες της στη Βαλτική δε θα χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Ακόμα, η Wizz Air, δήλωσε ότι έχει αλλάξει δρομολόγιο από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, προς το Ταλίν, στην Εσθονία, ώστε να αποφύγει τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Το ίδιο και για την σκανδιναβική αεροπορική SAS, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αποφεύγει τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Η SAS εκτελεί δύο φορές την εβδομάδα ένα δρομολόγιο από το Όσλο της Νορβηγίας στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση αυτού του οργάνου του ΟΗΕ για τις 27 Μαΐου, με αντικείμενο συζήτησης την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στη Λευκορωσία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top