Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Μέτρα κατά περιστατικών όπως αυτό στην πτήση 4978 ζητούν οι διεθνείς ενώσεις πιλότων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Μάιος 2021, 10:37

Οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση εναντίον πολιτικού αεροσκάφους συνιστά πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, τονίζουν η Διεθνής Ομοσπονδία Πιλότων Αεροπορικών Γραμμών και η Ευρωπαϊκή Ένωση Πιλότων.


Η Διεθνής Ομοσπονδία Πιλότων Αεροπορικών Γραμμών (IFALPA) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Πιλότων (ECA) συμμερίζονται πλήρως τις ανησυχίες που εξέφρασε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) σχετικά με την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης 4978 της Ryanair στο Μινσκ της Λευκορωσίας, στις 23 Μαΐου. Οι πιλότοι ανησυχούν ότι η παρέμβαση της Πολεμικής Αεροπορίας της Λευκορωσίας πραγματοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους, κατά παράβαση της Σύμβασης του Σικάγου, και ισοδυναμεί με πράξη παράνομης παρέμβασης, που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά των κρατικών επιθέσεων.

“Ζητούμε μια ανεξάρτητη έρευνα για αυτό το περιστατικό και κατάλληλη άμεση απάντηση από τις αρχές ασφάλειας και ασφάλειας. Αυτή η άνευ προηγουμένου πράξη παράνομης παρέμβασης θα ενισχύσει ενδεχομένως όλες τις παραδοχές για την ασφαλή απάντηση σε απειλές βομβών κατά την πτήση και κάθε είδους παρεμβολές. Χωρίς εμπιστοσύνη και αξιόπιστες πληροφορίες από τα κράτη και τους παρόχους υπηρεσιών αεροναυτιλίας, ο χειρισμός τέτοιου τύπου περιστατικών γίνεται πολύ πιο επικίνδυνος.

Οι IFALPA και ECA τονίζουν ότι ο κυβερνήτης έχει πάντα την καλύτερη εικόνα της πραγματικής κατάστασης στο αεροσκάφος και πρέπει να μπορεί να αντιδρά ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές περιστάσεις. Τυχόν μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη για την αντιμετώπιση μιας συγκεκριμένης απειλής θα πρέπει να ενισχύσουν την ικανότητα του πληρώματος να αξιολογεί την κατάσταση σε βάθος.

Οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση εναντίον πολιτικού αεροσκάφους συνιστά πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος. Οι IFALPA και ECA προτρέπουν τα κράτη και τη διεθνή κοινότητα της αεροπορίας να ερευνήσουν και να λάβουν γρήγορα μέτρα κατά παρόμοιων περιστατικών. Καλούμε επίσης την αεροπορική εταιρεία να παράσχει πλήρη υποστήριξη στους πιλότους και στο πλήρωμα καμπίνας, τόσο κατά τη μελλοντική έρευνα όσο και σχετικά με τη σωματική και ψυχική τους ευημερία μετά από ένα τόσο δύσκολο και αγχωτικό γεγονός”.(Φωτογραφία: Photo/Agencies)|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top