Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαξιδιωτικό Πρωτόκολλο Κύπρου για εμβολιασμένους ταξιδιώτες
Κύπρος

Ταξιδιωτικό Πρωτόκολλο Κύπρου για εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Η Κύπρος θεωρεί αποδεκτά για ταξίδι τα εμβόλια: Janssen/Johnson & Johnson, Vaxzervia (AstraZeneca), Pfizer-BioNTech, Moderna, Sputnik (Gam-COVID-Vac) και Sinopharm (BBIBP COVID-19).

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Κύπρος έχει ανοίξει τα σύνορα της σε πρόσωπα που ταξιδεύουν από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρες-μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και Ισλανδίας), την Αρμενία, το Μπαχρέιν, την Λευκορωσία, τον Καναδά, την Αίγυπτο, την Γεωργία, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, τον Λιβανό, το Κατάρ, την Ρωσία, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, την Σερβία, την Ελβετία, την Ουκρανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ταξιδιωτικό πρωτόκολλο βασίζεται σε σύστημα χρωματικής κατηγοριοποίησης χωρών, με προϋποθέσεις εισόδου που ποικίλλουν, ανάλογα με την κατηγορία. Παρακάτω δίδονται οι προϋποθέσεις εισόδου όταν κάποιος επιθυμεί να ταξιδέψει στην Κύπρο.

Ο εμβολιασμός δεν είναι προαπαιτούμενο για ταξίδι, εντούτοις για πρόσωπα που ταξιδεύουν προερχόμενα από οποιαδήποτε από τις ως άνω κατηγορίες, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι αποδεκτά ως ένα πρόσθετο μέσο διευκόλυνσης. Η Κύπρος θεωρεί αποδεκτά για ταξίδι τα εμβόλια: Janssen/Johnson & Johnson, Vaxzervia (AstraZeneca), Pfizer-BioNTech, Moderna, Sputnik (Gam-COVID-Vac) και Sinopharm (BBIBP COVID-19).

Ταξιδιώτες που μπορούν να αποδείξουν, ότι έχουν υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες δόσεις ενός εγκεκριμένου εμβολίου, δεν θα απαιτείται να υποβληθούν σε τεστ προκειμένου να επισκεφθούν την Κύπρο, ανεξάρτητα από την χρωματική κατηγοριοποίηση της χώρας αναχώρησης τους. Επιπροσθέτως, δε θα τίθενται σε αυτοαπομόνωση ακόμη και αν αποτελέσουν στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος θετικού στον COVID-19. H ως άνω διευκόλυνση θα είναι έγκυρη από την ημερομηνία που το εμβόλιο έχει πλήρως χορηγηθεί, με εξαίρεση αυτή της Janssen/Johnson & Johnson, όπου η διευκόλυνση θα είναι έγκυρη δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Πριν το ταξίδι, όλοι οι επιβάτες πρέπει να επισκεφθούν το https://cyprusflightpass.gov.cy για να δουν ποια έγγραφα είναι απαραίτητα ως αποδεικτικό του εμβολιασμού τους και να εκδώσουν το Cyprus Flight Pass.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024