Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Ο Capsule T στηρίζει τη νέα πρωτοβουλία 'Greek Fintech Hub'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Μάιος 2021, 15:01

Έξι ελληνικοί φορείς συνεργάζονται για το 'Greek Fintech Hub' (Εθνική Τράπεζα, Endeavor Greece, Ίδρυμα Ωνάση, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Μαζί τους, η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Crowd Dialog.


Τι σημαίνει το Fintech στην Ελλάδα; Ποιους ενδιαφέρει; Ποια είναι η δυναμική του; Ποια η θέση των πανεπιστημίων και της έρευνας; Ποιος ο αντίκτυπός του στους επιμέρους κλάδους των Δημιουργικών Βιομηχανιών, του Τουρισμού και της Υγείας; Ποια η σχέση του με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό; Ποιος είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών; Ποια είναι η διασύνδεση με υπάρχοντα δίκτυα ερευνητών και επιχειρήσεων; Ποια είναι η διασύνδεση με πρωτοβουλίες στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης;

Έξι ελληνικοί φορείς συνεργάζονται σε μια πρωτοβουλία ανάδειξης των παραπάνω ζητημάτων: Η Εθνική Τράπεζα μαζί με την Endeavor Greece, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μαζί τους η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Crowd Dialog.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος μέσω του Capsule T Travel & Hospitality Accelerator –του πρώτου ελληνικού επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις του τουρισμού που έχει δημιουργήσει από τον Απρίλιο του 2019– συμπράττει δυναμικά στη νέα πρωτοβουλία ως ιδρυτικό μέλος, συνασπιζόμενο με τους υπόλοιπους φορείς και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη βελτιστοποίηση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος. Η προώθηση της καινοτομίας, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η ευρύτερη συνεργασία των 6 φορέων δημιουργούν τα εχέγγυα για την ενίσχυση του οικοσυστήματος και την ενεργή υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Με άξονες την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Fintech, τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων στον τομέα, τη σύνδεση του Fintech με την έρευνα στα πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα, την ενημέρωση και τη δικτύωση με σημαντικά δίκτυα και πρωτοβουλίες του εξωτερικού σχεδιάστηκε μια σειρά δράσεων:

  • Χρηματοδότησης με fundraising meetups
  • Δικτύωσης με ιταλικές και ισπανικές τράπεζες που “τρέχουν” αντίστοιχα προγράμματα χρηματοδότησης
  • Συνεργασίας με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Crowd Dialog
  • Ενημέρωση μέσα από τα μηνιαία Fintech Talks (1η Πέμπτη κάθε μήνα από το Σεπτέμβριο, 17:00)
  • Διοργάνωση ειδικών workshops για Fintech σε Creative Industries και Τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top