Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Λειψοί και Ηρακλειά στους ασφαλέστερους προορισμούς του κόσμου σύμφωνα με το CNBC

Τατιάνα Ρόκου - 31 Μάιος 2021, 15:46

Στη λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να επισκεφθεί κανείς με ασφάλεια φέτος, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Νορμανδία, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με τα 'άλλα νησιά' της και ακολουθούν το κεντρικό Βιετνάμ, η Kagawa στην Ιαπωνία, η Dandenogs στην Αυστραλία, το Νέο Μεξικό των ΗΠΑ και τα νησιά της Καραϊβικής, Σάμπα και Άγιος Ευστράτιος.


Ενθουσιασμένη με τις δυνατότητες των λιγότερο δημοφιλών νησιωτικών προορισμών της Ελλάδας, όπως των Λειψών και της Ηρακλειάς, δηλώνει ταξιδιωτική συντάκτρια του παγκόσμιου ενημερωτικού δικτύου CNBC σε πρόσφατο αφιέρωμά της.

Στη λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να επισκεφθεί κανείς με ασφάλεια φέτος, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Νορμανδία, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με τα “άλλα νησιά” της και ακολουθούν το κεντρικό Βιετνάμ, η Kagawa στην Ιαπωνία, η Dandenogs στην Αυστραλία, το Νέο Μεξικό των ΗΠΑ και τα νησιά της Καραϊβικής, Σάμπα και Άγιος Ευστράτιος.

Στην εγκωμιαστική αναφορά της στα ελληνικά νησιά, η δημοσιογράφος ξεκινά με μία αναδρομή στην εντυπωσιακή πορεία της Ελλάδας, που τριπλασίασε την επισκεψιμότητα της σε λιγότερο από μία 20ετία. Με πέντε περιφέρειες της Ελλάδας, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια να κατέχουν το 88% των τουριστικών αφίξεων, η Ελλάδα διαθέτει πολλά καθιερωμένα τουριστικά ονόματα διεθνούς βεληνεκούς. Ωστόσο  στη συνέχεια η δημιουργός του άρθρου μετά από έρευνα της σε Δήμους και φορείς, εστιάζει στους εναλλακτικούς προορισμούς της Ελλάδας και εκθειάζει τη μοναδικότητα των Λειψών από τα Δωδεκάνησα και της Ηρακλειάς από τις Κυκλάδες που παραμένουν αυθεντικοί, διατηρούν το εξωτισμό τους και προσφέρουν διακοπές μακριά από τα πλήθη.

“Μέσα από τις κρίσεις, γεννιούνται νέες ευκαιρίες με τους Λειψούς να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα. Η φυσική γοητεία που ασκεί το νησί της Καλυψούς σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς και την εξαιρετική πορεία χωρίς κρούσματα σε όλο αυτό το διάστημα, συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο”, δηλώνει ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος.

“Οι Μικρές Κυκλάδες αποτελούν ένα από τα ισχυρά χαρτιά της Ελλάδας για ανανεωτικές διακοπές μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον χωρίς μαζικό τουρισμό. Οι αμμώδεις παραλίες της Ηρακλειάς και ο μύθος του Κύκλωπα Πολύφημου που ‘παραμόνευε’ στις εντυπωσιακές σπηλιές της, δημιουργούν μια ξεχωριστή και ασφαλής πρόταση διακοπών”, σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Βαγγέλης Κατσαράς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top