Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ποδηλατικός τουρισμός

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Τατιάνα Ρόκου - 02 Ιούνιος 2021, 13:33

Αύριο Πέμπτη 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στην παραλία Αλεξανδρούπολης και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί η απονομή του Σήματος Πιστοποίησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως Τουριστικός Προορισμός Φιλικός προς το Ποδήλατο.


Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και ως ενός πολύτιμου μέσου βιώσιμης κινητικότητας, διοργανώνει μια σειρά δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Ποδηλατικό Σύλλογο​​ Alexandroupolis​​ Bike​​ Team​​ οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

  • Πέμπτη, 3 Ιουνίου, ώρα 8.00 μ.μ.: Ποδηλατοβόλτα με σημείο εκκίνησης το σημείο​​ AXD​​ στην παραλία. Πριν την έναρξη της ποδηλατοβόλτας θα προηγηθεί η βράβευση της Αλεξανδρούπολης ως​​ Bike​​ Friendly​​ City. Στο τέλος της ποδηλατοβόλτας θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες ​​ ένα​​ kit​​ επισκευής ποδηλάτου.​​
  • Πέμπτη, 3 Ιουνίου, ώρα 9.00 μ.μ. Αθλούμαστε με​​ στατικά ποδήλατα​​ γυμναστικής​​ στην παραλιακή λεωφόρο​​ (πάρκο Αργώ).
  • Παρασκευή, 4 Ιουνίου, ώρα 7.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.:​​ Fix​​ my​​ bike. Παρουσίαση σταθμού επισκευής ποδηλάτου​​ στο​​ πάρκινγκ Εγνατία με ανοιχτή πρόσβαση στους πολίτες. Για τη διευκόλυνση των ποδηλατών τρεις σταθμοί θα τοποθετηθούν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης​​ (πάρκινγκ Εγνατία, 14ης​​ Μαΐου-Γυμνάσια και Δημοτικό Κολυμβητήριο), ένας στις Φέρες και ένας στην Δ.Ε. Τραίανούπολης​​ (Άνθεια). ​
  • Σάββατο, 5 Ιουνίου, ώρα 10.00 π.μ. -12.00 μ.​​ Μαθαίνω να οδηγώ στην πόλη με ποδήλατο, εκπαιδευτική δράση για μικρά παιδιά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλεξανδρούπολης​​.
  • Επιπλέον, στις 3 Ιουνίου γίνεται η έναρξη της​​ ποδηλατικής​​ πρόκλησης​​ Alexandroupolis Bike Challenge. Πρόκειται για μια δράση στην οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να καταγράψουν μέσω της εφαρμογής Strava τα ποδηλατικά τους χιλιόμετρα από 3 Ιουνίου έως 3 Σεπτεβρίου 2021​​ χρησιμοποιώντας το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους με έπαθλο​​ δώρα (παγωτά, ροφήματα, εισιτήρια θερινού κινηματογράφου).​​ Η δράση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.​​ Στόχος της δράσης είναι πρωτίστως η εξοικείωση με την ποδηλασία και η προαγωγή του ποδηλάτου ως μέσου ασφαλούς και φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου μετακίνησης.
Τέλος, αύριο Πέμπτη 3 Ιουνίου, στην παραλία Αλεξανδρούπολης και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί η απονομή του Σήματος Πιστοποίησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως Τουριστικός Προορισμός Φιλικός προς το Ποδήλατο.

Το δίκτυο των “Bike Friendly Προορισμών” στην Ελλάδα αποτελείται από μία σειρά επιλεγμένων Δήμων, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, την προσπάθειά τους για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού και την αφοσίωση τους στην εξυπηρέτηση του ποδηλάτη.​​ Το δίκτυο “Bike Friendly”, εκτός από Δήμους-προορισμούς περιλαμβάνει ξενοδοχεία κι ένα μεγάλο αριθμό συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, που καλύπτουν τις ανάγκες ενοικίασης και επισκευής ποδηλάτων, καθώς επίσης οργάνωσης εκδηλώσεων και εκδρομών με ποδήλατο. Το Σήμα Πιστοποίησης Bike Friendly Destination απονέμεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία​​ ΝΑΤΤΟΥΡ,​​ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.​​

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top