Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

Πρόταση του Μ. Κόνσολα για στήριξη μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων και λεωφορείων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Ιούνιος 2021, 12:55

Η προϋπόθεση απασχόλησης ενός τουλάχιστον εργαζομένου το 2019 στη δράση για την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών, λειτουργεί απαγορευτικά για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων που συνήθως λειτουργούν με την προσωπική εργασία των ιδιοκτητών των μελών της οικογένειάς τους και δεν απασχολούν εργαζόμενους.


Την ένταξη των οικογενειακών επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, που δεν απασχολούν εργαζόμενους, στη δράση για την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών, ζήτησε με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο βουλευτής αναφέρεται στη δράση προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια επανεκκίνησής τους.

Τονίζει ότι τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη δράση είναι η νόμιμη λειτουργία, η μείωση κατά 30% του τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019, ενώ τίθεται ως προϋπόθεση να απασχολούσαν ένα τουλάχιστον εργαζόμενο το 2019.

Επισημαίνει ότι η προϋπόθεση λειτουργεί απαγορευτικά για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων που συνήθως λειτουργούν με την προσωπική εργασία των ιδιοκτητών των μελών της οικογένειάς τους και δεν απασχολούν εργαζόμενους.

“Και αυτές οι μικρές επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, δεν πρέπει να αποκλειστούν. Θα πρέπει ενταχθούν σε αυτή ή άλλη συμπληρωματική δράση προκειμένου να επιχορηγηθούν για μέρος των λειτουργικών δαπανών που θα πραγματοποιήσουν αυτό το διάστημα και είναι απαραίτητες για την επανεκκίνησή τους”, τονίζει ο κ. Κόνσολας στην πρότασή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top