Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίSEATRAC αποκτούν δύο ακόμη παραλίες, σε Λευκάδα και Χανιά
Προσβάσιμος τουρισμός

SEATRAC αποκτούν δύο ακόμη παραλίες, σε Λευκάδα και Χανιά

Το νέο SEATRAC θα τοποθετηθεί στην παραλία Μικρός Γιαλός του Πόρου και στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά.

Άλλη μια παραλία της Λευκάδας γίνεται πιο φιλική προς τα άτομα με αναπηρίες και τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά την τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε την εκμίσθωση συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα “SEATRAC” που θα τοποθετηθούν σε παραλίες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Για την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας το νέο SEATRAC θα τοποθετηθεί στην παραλία Μικρός Γιαλός του Πόρου.

Μετά τη Λυγιά και ο Μικρός Γιαλός θα αποκτήσει συσκευή SEATRC, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες που είναι ΑμεΑ ή έχουν κινητικά προβλήματα ή είναι ηλικιωμένοι, να μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα. Η διευκόλυνση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα είναι υποχρέωσή μας και θέλουμε τα νησιά μας να αποκτήσουν τέτοιες υποδομές, όπως αρμόζει στον πολιτισμό και την κουλτούρα των Επτανήσων” ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Ανδρέας Κτενάς και συμπλήρωσε: “Είμαστε σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Πόρου, Θόδωρο Μεταξά, ώστε η Τοπική Κοινότητα να μπορέσει να διαμορφώσει κατάλληλα τον περιβάλλοντα χώρο της παραλίας. Σκοπός είναι, εκτός του SEATRAC και της πρόσβασης στη θάλασσα, τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κίνηση να μπορούν να απολαύσουν μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, με πάρκινγκ, αποδυτήριο, τουαλέτα κ.λπ.“.

Ακόμη, στην τοποθέτηση του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης ΑΜΕΑ (SEATRAC) στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, προχώρησαν το πρωί τα συνεργεία της εξειδικευμένης εταιρείας, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που γίνονται από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων στις παραλίες. Παρών στην τοποθέτηση ήταν και ο δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, καθώς και οι
αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Ελένη Ζερβουδάκη, Τάσος Αλόγλου, Αντώνης Βαρδάκης, Γιάννης Νικηφοράκης και Μιχάλης Τσουπάκης, όπου επιθεώρησαν τις εργασίες, που εκτός της πρόσβασης ΑΜΕΑ στις παραλίες, αφορούν και στην καθαριότητα. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων, τόνισε πως οι απαραίτητες εργασίες στις παραλίες έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους και είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά: “Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας, τα άτομα με αναπηρίες να μπορούν να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις θάλασσες και αυτό γίνεται με την τοποθέτηση και των SEATRAC αλλά και με την εγκατάσταση ειδικών αμαξιδίων σε παραλίες που δεν υπάρχει η σχετική υποδομή. Τα συνεργεία του Δήμου Χανίων όμως, έχουν κάνει και εξαιρετική δουλειά στις υποδομές των παραλιών, με νέες εγκαταστάσεις αποδυτηρίων και συσκευών ντουζ, αλλά και στα καλαθάκια απορριμμάτων”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης. Το σύστημα SEATRAC θα τοποθετηθεί στις παραλίες στον Αγ. Ουνούφριο στο Ακρωτήρι, στη Νέα Χώρα και στους Αγίους Αποστόλους στα Χανιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024