Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Συμμετοχή του Κυπριακού Υφυπουργείου Τουρισμού στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του UNWTO

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Ιούνιος 2021, 09:29

Ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου χαιρέτησε την έναρξη του προγράμματος 'Best Tourist Villages’ του UNWTO, το οποίο συνάδει πλήρως με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Κύπρου και ιδιαίτερα με το κυπριακό τουριστικό πρότυπο πιστοποίησης 'Colourful Villages of Cyprus', που εγκαινιάζεται τις προσεχείς μέρες.


Στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην 66η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), βρισκόταν από τα μέσα μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, στα πλαίσια της περιοδείας του στο εξωτερικό που άρχισε στις 31 Μαΐου, 2021.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, η υφιστάμενη κατάσταση του τουριστικού τομέα στις διάφορες χώρες όπως και τρόποι χειρισμού των μεγάλων προκλήσεων που επέφερε η πανδημία.

Στη δική του παρέμβαση ο υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε σε διάφορα σημαντικά σημεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του τομέα, τόσο για τη χώρα μας όσο και για άλλους τουριστικούς προορισμούς. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι παρά την επίσημη έναρξη της χρήσης του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού την 1η Ιουλίου, έχει δοθεί η εντύπωση ότι χωρίς αυτό τα ταξίδια δεν επιτρέπονται. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, καθώς τα ταξίδια μπορούν να πραγματοποιούνται και χωρίς το πιστοποιητικό, υπό συγκεκριμένες βεβαίως προϋποθέσεις. Αυτό δείχνει εξάλλου και το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία από 1η Μαρτίου έχει διευκολύνει τα ταξίδια από και προς την ΕΕ. Ο υφυπουργός παρότρυνε όλα τα μέλη του Οργανισμού να είναι ξεκάθαρα στις δημόσιες τοποθετήσεις τους πάνω στο θέμα αυτό.

Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός χαιρέτησε στην παρέμβασή του την έναρξη του προγράμματος “Best Tourist Villages”του UNWTO, το οποίο συνάδει πλήρως με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Κύπρου και ιδιαίτερα με το κυπριακό τουριστικό πρότυπο πιστοποίησης “Colourful Villages of Cyprus”, το οποίο εγκαινιάζεται τις προσεχείς μέρες.

Επόμενος σταθμός του υφυπουργού Τουρισμού, στα πλαίσια της περιοδείας του, είναι η Μόσχα για την πραγματοποίηση σημαντικών επαφών με φορείς του τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top