Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΒρετανικές και αμερικανικές αεροπορικές αυξάνουν την πίεση για 'άνοιγμα' των διατλαντικών ταξιδιών
Αερομεταφορές

Βρετανικές και αμερικανικές αεροπορικές αυξάνουν την πίεση για 'άνοιγμα' των διατλαντικών ταξιδιών

Η αεροπορική βιομηχανία απαιτεί ταχεία δράση για να τεθούν σε λειτουργία και πάλι οι αεροπορικές επιβατικές υπηρεσίες μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ.

Κορυφαίοι ηγέτες στον τομέα των αερομεταφορών και των ταξιδιών συναντήθηκαν λίγο πριν τη συνάντηση των G7, συμπεριλαμβανομένων των CEOs της American Airlines, της British Airways, της Delta Air Lines, της JetBlue, της United Airlines και της Virgin Atlantic, μαζί με την ηγεσία του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου. Οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού τους προσφέρουν μια σαφή ευκαιρία να “ανοίξουν” με ασφάλεια τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών χαμηλού κινδύνου.

Οι διευθύνων σύμβουλοι των αεροπορικών εταιρειών κάλεσαν και τις δύο κυβερνήσεις να ακολουθήσουν μια προσέγγιση βάσει δεδομένων και βάσει κινδύνου για να “ανοίξουν” ξανά τα σύνορα για ταξίδια.

Στις ΗΠΑ, το 63,5% των ενηλίκων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, ενώ περίπου οι μισοί ενήλικες (139 εκατ. άνθρωποι) έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερο από το 75% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Ο Sean Doyle, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British Airways δήλωσε: “Καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden και ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson συναντιούνται αυτή την εβδομάδα, τους καλούμε επειγόντως να εξετάσουν τα επιστημονικά δεδομένα και να βασίσουν τις κρίσεις τους σε μια σωστή ανάλυση κινδύνου, επιτρέποντας σε όλους μας να επωφεληθούμε από την προστασία που προσφέρει η επιτυχημένη διάθεση των εμβολίων”.

“Είναι σαφές ότι τα ποσοστά μόλυνσης στις χώρες μας δείχνουν έναν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο για τα ταξίδια μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, υπό την προϋπόθεση ότι οι ταξιδιώτες εμβολιάζονται ή μπορούν να υποβάλουν αρνητικό τεστ PCR πριν από την επιβίβαση σε μια πτήση”, δήλωσε ο Ed Bastian, διευθύνων σύμβουλος της Delta Air Lines. Η εταιρεία έχει ενθαρρύνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης των απαιτήσεων εισόδου για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν υποβάλει αρνητικό τεστ COVID-19 πριν φτάσουν στις ΗΠΑ ή έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό Boris Johnson να εξαλείψει την ανάγκη για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες της “πράσινης” λίστας να πραγματοποιούν ένα ακριβό και χρονοβόρο τεστ PCR κατά την άφιξή τους, αντί να ζητούν rapid τεστ, που γίνονται σε νοσοκομεία και σχολεία, με μόνο σε όσους παρουσιαζουν θετικό τεστ να απαιτείται τεστ PCR στη συνέχεια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024