Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέδρια

Η Σκιάθος φιλοξενεί το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας

Τατιάνα Ρόκου - 09 Ιούνιος 2021, 15:13

Το συνέδριο, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου, στο Μπούρτζι.


O Δήμος Σκιάθου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), διοργανώνει για πρώτη φορά στη χώρα μας το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας – Fiavet. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου, στο Μπούρτζι.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα παρακολουθήσουν 50 εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων, καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Ιταλία. Τιμώμενοι προσκεκλημένοι του συνεδρίου είναι ο πρόεδρος της Ένωσης του Συνδέσμου Ιταλικής Κρουαζιέρας Leonardo Massa και ο γενικός διευθυντής της Alitalia Nicola Bonacchi. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετήσουν, η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπρόεδρος της HATTA κ. Μάριος Καμμένος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων κ. Ιωάννης Κονδύλης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα οργανωθούν συναντήσεις B2B με τους τουριστικούς πράκτορες, και τους φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού της Σκιάθου. Το διάστημα παραμονής των Συνέδρων στη Σκιάθο 10-12 Ιουνίου, έχει σχεδιαστεί από τη Δημοτική Αρχή ένα πρόγραμμα φιλοξενίας-γνωριμίας με τον προορισμό.

H πρόταση για τη διοργάνωση του Συνεδρίου συζητήθηκε με πρωτοβουλία της Προϊσταμένης του Γραφείου του ΕΟΤ Ιταλίας, κας Κυριακής Μπουλασίδου, κατά τη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην έκθεση τουρισμού TTG στο Ρίμινι της Ιταλίας (14-16 Οκτωβρίου 2020), όπου τον Δήμο είχαν εκπροσωπήσει ο δήμαρχος κ. Θοδωρής Τζούμας και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, κ. Διαμαντής Μαθηνός.

“Πρόκειται για μια δράση που θα σηματοδοτήσει ως σημείο αναφοράς το πέρασμα σε ένα νέο ξεκίνημα για τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας πίσω την πιο δύσκολη περίοδο που διανύει ο τουρισμός παγκοσμίως. Μια σημαντική δράση που θα δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και ουσίας πως μπορούμε να υποδεχτούμε με ασφάλεια τους επισκέπτες μας. Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη των θεσμικών φορέων και των χορηγών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, για την στενή συνεργασία, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ για τη σπουδαία υποστήριξη και την προϊσταμένη του ΕΟΤ Ιταλίας κα Κυριακή Μπουλασίδου για την άριστη συνεργασία. Ευχαριστώ ακόμη τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη για την ουσιαστική υποστήριξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Μεγάλους Χορηγούς, την Aegean Airlines, που ανέλαβε την μετακίνηση όλων των Συνέδρων από την Ιταλία στη χώρα μας, και το ξενοδοχείο Skiathos Palace πoυ ανέλαβε τη φιλοξενία του 50% και πλέον των φιλοξενούμενών μας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αλέξανδρο Ευσταθίου, για την αμέριστη υποστήριξη, όπως και το τουριστικό γραφείο Dolphin of Skiathos, τα ξενοδοχεία Skiathos Princess, Elivi, Mandraki, το εστιατόριο Ergon, το καΐκι Καλυψώ, και τον Όμιλο Σκλαβενίτη, για τις παροχές φιλοξενίας. Τις τοπικές επιχειρήσεις ‘το άνθος του γiαλού’-εργαστήρι παραδοσιακών γλυκών, τον Χρήστο Τάσο, το ‘Άριστον bakery’, τον Αντρέα Τάσο, που συνέβαλαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας. Τέλος για την υλοποίηση και  εφαρμογή όλου του προγράμματος  ευχαριστώ θερμά τις εθελόντριες Χαρά Πασχάλη, Έλσα Ζεμπέκη και Παναγιώτα Φιλάρετου”, δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top