Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΞεκίνησε σήμερα το συνέδριο των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων στη Σκιάθο
Συνέδρια

Ξεκίνησε σήμερα το συνέδριο των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων στη Σκιάθο

Τα μέλη της ιταλικής αποστολής, πριν και μετά τις εργασίες του συνεδρίου (την 11η Ιουνίου στο Μπούρτζι), θα επισκεφθούν το ιστορικό κέντρο της Σκιάθου, τη Μονή της Ευαγγελίστριας και τοπικό οινοποιείο, θα κάνουν το γύρο του νησιού και τέλος θα απολαύσουν τοπικούς χορούς από τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου.

Το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας (FIAVET) πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στην  Ελλάδα και συγκεκριμένα το νησί της Σκιάθου, το διάστημα 10-13 Ιουνίου 2021.

Ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης συναντήθηκε σήμερα με την πρόεδρο της FIAVET Ivana Jelinic, παρουσία της προϊσταμένης της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας κας Κυριακής Μπουλασίδου, η οποία είχε την πρωτοβουλία της φιλοξενίας του συνεδρίου στην Ελλάδα, με το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, δηλαδή σχεδόν αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το συνέδριο διοργανώνει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρα μας ως ο πλέον ασφαλής τουριστικός προορισμός σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές. Υπενθυμίζεται ότι οι Ιταλοί, προτιμούν παραδοσιακά την Ελλάδα για τον πολιτιστικό και γαστρονομικό της πλούτο και τα τοπία ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς, ενώ το 2019  η χώρα μας φιλοξένησε σχεδόν 1,5 εκατ. επισκέπτες από τη γειτονική χώρα.

Η ιταλική αποστολή έφτασε στην Αθήνα σήμερα, όπου και θα διανυκτερεύσει για ένα βράδυ. Αριθμεί 50 άτομα και σε αυτήν συμμετέχουν:

Τουριστικοί πράκτορες μέλη της FIAVET από όλη την Ιταλία: Ο Marco Rizzone, μέλος της επιτροπής για τις παραγωγικές δραστηριότητες εμπόριο και τουρισμό στη Βουλή των αντιπροσώπων. Η κα Federica Isotta Squeri, υπεύθυνη για τον Τουρισμό και το Περιβάλλον στη Συνομοσπονδία για τη στήριξη των επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες. Οι Nicola Bonacchi, Vice President Leisure Sales & International Markets της αεροπορικής εταιρείας ALITALIA και Lepnarso Massa, Managing Director MSC Crociere Italy (εταιρεία κρουαζιερόπλοιων), καθώς και Ιταλοί δημοσιογράφοι από το πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας ASKAnews και μεγάλα ιταλικά ΜΜΕ (ADN Kronos, Milano Finanza, Il Sole 24 Ore, Il Tempo).

Ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης συναντήθηκε σήμερα με την πρόεδρο της FIAVET Ivana Jelinic.

Ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε μετά την συνάντηση: “Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα σήμερα στην Αθήνα την Πρόεδρο της FIAVET και την ιταλική αντιπροσωπεία. Η Ιταλία είναι διαχρονικά μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Ελλάδα και με την προετοιμασία, που έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού μας, πιστεύω ότι φέτος θα αρχίσει να αποκαθίσταται η τουριστική κίνηση από τη γειτονική μας χώρα. Η διεξαγωγή, μάλιστα, του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας στην Σκιάθο, με την στήριξη και του ΕΟΤ, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας μας στην Ιταλία. Αποδεικνύει παράλληλα την ξεκάθαρη βούληση των δύο χωρών για την επανεκκίνηση του τουρισμού σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Jelinic και τους συνεργάτες της για την καλή συνεργασία και την εμπιστοσύνη της. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει  στον Ιταλό επισκέπτη όλα όσα αναζητά φέτος”.

Η κα Jelinic δήλωσε: “Είναι μεγάλη μας τιμή να βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Ευχαριστώ θερμά τον ΕΟΤ που μας ενέπλεξε τόσο δυναμικά, αυτή τη σημαντική στιγμή του ανοίγματος του τουρισμού. Είμαστε σίγουροι ότι οι Ιταλοί θα βρουν την Ελλάδα έναν ασφαλή προορισμό που θα τους υποδεχτεί με ανοιχτές αγκαλιές!”.

Τα μέλη της αποστολής, πριν και μετά τις εργασίες του συνεδρίου (την 11η Ιουνίου στο Μπούρτζι), θα επισκεφθούν το ιστορικό κέντρο της Σκιάθου, τη Μονή της Ευαγγελίστριας και τοπικό οινοποιείο, θα κάνουν το γύρο του νησιού και τέλος θα απολαύσουν τοπικούς χορούς από τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024