Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολιτιστικές εκδηλώσεις με τουριστικό 'αποτύπωμα' υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Πολιτιστικές εκδηλώσεις με τουριστικό 'αποτύπωμα' υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Την 1η Ιουνίου ξεκίνησαν οι παραστάσεις της αγγλόφωνης θεατρικής παράστασης με τίτλο 'Medea and οther friends I made in Athens', που παρουσιάζεται σε θέατρο της περιοχής της Πλάκας. Ακόμη, 19-26 Ιουνίου διοργανώνεται στους Δελφούς το 'Delphic Preview ΙΙΙ', με σκοπό την αναβίωση της Δελφικής Ιδέας του Άγγελου Σικελιανού.

Διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται τον Ιούνιο και συμβάλλουν στην ανάδειξη και προβολή των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα και ειδικότερα του πολιτιστικού και του ιστορικού, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ με σχετικές αποφάσεις της προέδρου του Οργανισμού, κας Άντζελας Γκερέκου.

Συγκεκριμένα, η πολιτιστική εταιρεία “Μαντάμ Σαρδάμ” θα πραγματοποιήσει περιοδεία από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό με το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη “Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος”. Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί σε μορφή θεατρικού αναλογίου με την ηθοποιό Άννα Φόνσου, συνδέεται παράλληλα με την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς επικεντρώνεται στη μητέρα του συνθέτη του Εθνικού Ύμνου, η οποία αφηγείται τη ζωή του γιου της μέσα από το σταυροδρόμι της Γαλλικής και της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και το πάθος του για τη ζωή και την τέχνη.

Εξάλλου, την 1η Ιουνίου ξεκίνησαν οι παραστάσεις της αγγλόφωνης θεατρικής παράστασης με τίτλο “Medea and οther friends I made in Athens”, που παρουσιάζεται σε θέατρο της περιοχής της Πλάκας. Η παράσταση κινείται μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας και απευθύνεται κυρίως σε ξένους επισκέπτες, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να απολαύσουν στιγμές της ελληνικής μυθολογίας και να μεταφερθούν στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αι. μέσα από ένα διαδραστικό “θεατρικό παιχνίδι”. Σε αυτήν συμμετέχουν νέοι ηθοποιοί, οι οποίοι με τη χρήση χειροποίητων μασκών ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να συμμετάσχει σε συζήτηση με τη Μήδεια και τον Οιδίποδα, να κυνηγήσει τον Θεό του Πλούτου γύρω από τον Παρθενώνα και να μάθει πώς ο Οδυσσέας έλυσε ένα Κυκλώπειο πρόβλημα. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Οκτωβρίου.

Από τις 19 έως τις 26 Ιουνίου διοργανώνεται για τρίτη φορά στους Δελφούς από το Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού “Οικουμενική Δελφική Ένωση” το “Delphic Preview ΙΙΙ”, ένα διεθνές πολιτιστικό, ιστορικό και εκπαιδευτικό event που αποσκοπεί στην αναβίωση της Δελφικής Ιδέας του Άγγελου Σικελιανού. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες και ελληνιστές, ενώ το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει φιλοσοφική ημερίδα με θέμα “Τα θεμελιώδη οφέλη της τέχνης στον άνθρωπο”, ιστορική παρουσίαση των αρχαίων Πυθίων, παραστάσεις χορού, μουσικής και αρχαίας τραγωδίας (“Βάκχες” του Ευριπίδη), εργαστήρι γλυπτικής, αρχαιολογικές ξεναγήσεις στην περιοχή και διοργάνωση μαραθωνίου δρόμου.

Τέλος, από τις 21 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου θα διεξαχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αρχαία Τίρυνθα, Σπέτσες, Κατερίνη κ.ά.) το υβριδικό και με φυσική συμμετοχή πολυπολιτισμικό καλλιτεχνικό και ερευνητικό φεστιβάλ με τίτλο “Xenakis et le Japon Prometheus”, που διοργανώνεται από τον καλλιτεχνικό οργανισμό “Αετοί του Ολύμπου”. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο σπουδαίο Έλληνα πρωτοποριακό συνθέτη Ιάννη Ξενάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του, ενώ συνδέεται και με τη διοργάνωση των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Σε αυτό, θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες από τις χώρες που συνδέονται με τον δημιουργό και συγκεκριμένα την Ελλάδα, τη Ρουμανία (όπου γεννήθηκε ο Ι. Ξενάκης), την Γαλλία (όπου ο καλλιτέχνης έζησε επί σειρά ετών) και την Ιαπωνία (όπου το έργο του βραβεύτηκε). Οι εκδηλώσεις συνδέουν την καλλιτεχνική φυσιογνωμία του δημιουργού με το μύθο του Προμηθέα και περιλαμβάνουν παραστάσεις μουσικής, χορού και παραστατικών τεχνών, καθώς και workshops.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024